cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Exeducadors del Pinaret diuen que donaven fàrmacs sense recepta

Menors desmenteix aquesta possibilitat i anuncia mesures legals

Els educadors del centre de menors Es Pinaret podrien haver estat preparant medicaments específics "psicofàrmacs" sense tenir la formació adient, segons han denunciat alguns extreballadors, que han redactat una protesta anònima amb el lema «Ús, abús i comiat». A més, alguns diuen "sense voler ser identificats" que els medicaments han estat aplicats sense prescripció mèdica. La directora general de Menors i Família, Aina Rado, desmentí ahir de manera taxativa aquest darrer extrem. L'alt càrrec de Benestar Social explicà que, en tot cas, el subministrament de psicofàrmacs als menors és prou reduït perquè no sigui un auxiliar tècnic sanitari qui se n'hagi d'ocupar, i mostrà «preocupació pel que puguin pensar els pares dels menors al centre».

Rado explicà, a més, que els fàrmacs psicotròpics se subministren triturats per evitar que els menors puguin retenir a la boca les càpsules i acumular-les per la seva venda al mercat negre. Alguns educadors, sembla que afectats per la manca de renovació dels seus contractes, avisen que «de la mateixa manera que es ralitza l'ingrés d'educadors sense prèvia formació, ni l'acompanyament (a la seva feina al costat dels infants problemàtics) i es deixa al seu càrrec tota la vida quotidiana dels infants i joves», es produeix una sobredimensió de les tasques que s'adjudiquen als educadors en altres bandes de la seva feina, com és el cas dels medicaments.

Igualment, els representants denuncien que «ens trobam dabant una situació de precarietat laboral» en què «s'espera fins el darrer dia per anunciar el 'sorteig' de noms dels qui no es renovaran els contractes». D'aquesta manera «es crea un ambient d'inestabilitat, abús, i crispació, que altera qualsevol forma de treball amb els menors». Segons els treballadors, el nivell de recanvi dels llocs de feina «és altíssim, les contractacions i els acomiadaments són moneda corrent; de sis mesos a un any és el temps que dura la feina abans de l'acomiadament». Novament Rado desmentí aquest extrem, i asseverà que cap sindicat representat al comitè d'empresa ha acceptat les denúncies.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris