cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
18°

Balears demana una campanya específica de vuit milions d'euros

Pretén que la campanya amb Turespaña promocioni les quatre illes

El Consell Promotor de Turisme aprovà ahir que la comunitat autònoma financi al 50% amb Turespaña una campanya de promoció a l'estranger dedicada en la seva integritat a les Illes Balears, segons explicaren a Diari de Balears fonts de la Conselleria de Turisme. Així mateix, l'organisme assessor recomanà que, des de la selecció d'imatges fins a tots els aspectes de la campanya, han de tenir en compte les quatre illes.Finalment, des del Consell Promotor de Turisme es considera que la campanya, amb el pressupost de vuit milions d'euros proposat per Turespaña, no es pot limitar a mitjans de comunicació escrits.

Dilluns passat, el director de Turespaña proposà a la directora de l'Ibatur, Tiffany Blackma, la realització d'una campanya de promoció conjunta valorada en vuit milions d'euros i finançada al 50% per les administracions autonòmica i estatal. No obstant això, Madrid demanà que un dels milions aportats per l'Executiu autonòmic fos assignat a un promoció de caràcter general de l'Estat espanyol. A pesar que el conseller de Turisme, Celestí Alomar, qualificà de «passa endavant» l'oferta realitzada per Turespaña, no considerà admissible que la Comunitat Autònoma hagués d'aportar pressupost a la promoció turística d'«Espanya en general».

En canvi, Joan Flaquer, portaveu del PP, afirmà que l'oferta de Turespaña havia deixat al descobert la desadequació del «victimisme» practicat pel Govern balear, en general, i pel conseller de Turisme en aquest cas, en particular. Flaquer destacà el fet que mai el Govern espanyol no havia oferit una quantitat tan grossa de doblers al Govern autonòmic per a promoció turística. Així mateix, afegí que Celestí Alomar havia pretès «manipular» l'opinió pública en denunciar que Madrid havia marginat les Illes Balears de la campanya de promoció turística.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris