cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Sampol diu que Hàbitat «s'ha fet a pesar de constructors i promotors»

La patronal afirma que el Govern no els ha convidat a la inauguració

71852

Sampol parlà davant alts càrrecs del Govern, de Cort i altres entitats. J.M.

23-12-2016

La patronal de constructors i promotors de les Balears no va acudir ahir a la inauguració del IX Saló de la Construcció Hàbitat, que es fa fins al pròxim 6 d'octubre al recinte firal del polígon de Llevant. El gerent de l'associació, Manuel Gómez "que va acudir a l'acte en qualitat de president de la Fundació Laboral de la Construcció", va afirmar que els empresaris no han estat convidats oficialment pel Govern, extrem que va ser negat pel vicepresident, Pere Sampol, el qual va assegurar que la fira «s'ha fet a pesar d'ells».

Des de la direcció del Saló, s'explica que els promotors i els constructors assistiren a la primera reunió del comitè organitzador de la mostra, un òrgan que tradicionalment és presidit per algun dels seus membres, si bé després anunciaren que no participarien en aquesta edició. Pareix que la causa és el desacord dels empresaris respecte de la política urbanística del Govern.

En qualsevol cas, el vicepresident del Govern balear, Pere Sampol, va afirmar en el seu discurs inaugural que els ritmes de creixement del sector durant els darrers anys, «propis de països asiàtics i no d'economies madures i desenvolupades, han exhaurit en pocs anys la capacitat de creixement urbanístic de les Balears», i advocà per ritmes menors de creixement en els pròxims exercicis, «cosa que no significa provocar una recessió econòmica», va matisar.

Sampol va recordar que el PIB de la construcció ha experimentat creixements del 12% el 9'7% i el 5'1% durant els anys 1999, 2000 i 2001, fet que, segons ell, ha provocat una «sobredimensió de les empreses i de l'ocupació laboral i ha permès l'entrada de grans constructores que han executat promocions d'habitatges inèdites a les Balears». Sampol considera que s'han de tenir en compte aquests antecedents per avaluar les perspectives de futur del sector i assegura que la intenció del Govern no és demonitzar les empreses de la construcció, «ja que el sector no ha fet més que adaptar-se a la demanda».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris