cielo claro
  • Màx: 13°
  • Mín:
11°

Govern i ONG revisaran els plans de cooperació internacional de Balears

Per aquest motiu han organitzat unes jornades el 24 i 25 d'octubre

La Direcció General de Cooperació de la Conselleria de Benestar Social, amb la col·laboració del Consell de Cooperació de les Illes Balears, ha organitzat per als pròxims dies 24 i 25 d'octubre les I Jornades de Cooperació per al Desenvolupament a les Balears. El director general de Cooperació, Llorenç Pons, va informar ahir d'aquesta jornada que tendrà lloc al local de l'ONCE a Palma; la principal finalitat d'aquest encontre és «revisar la cooperació que s'està realitzant des de les Illes i proposar noves línies de treball a les organitzacions no governamentals i a les administracions implicades».

En aquest sentit, tant el director general com la gerent del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació (FMS), Catalina Socias, van remarcar la importància de la col·laboració entre les diverses institucions i organismes implicats. Pons va puntualitzar que «durant aquests dos dies es pretén que els participants s'acostin a una proposta de consens sobre la cooperació que s'ha de potenciar des de la nostra Comunitat».

Altres objectius de les jornades "va afegir el director general" seran «debatre els aspectes que condicionen la cooperació en aquests dies, com l'actual model de desenvolupament econòmic, la globalització, la sostenibilitat o els drets humans, així com descobrir la visió dels receptors d'aquesta cooperació».

Catalina Socias va recordar, per la seva part, que «en aquests moments, Balears destina, de manera directa, devers 12 milions d'euros (2.000 milions de pessetes) a cooperació internacional, un poc més de la meitat des del Govern, 2'4 milions des de l'FMS, uns 781.000 euros des del Fons Menorquí de Solidaritat i 721.000 des del Fons d'Eivissa i Formentera. A les jornades s'espera l'assistència d'un centenar de persones, moltes d'elles membres d'ONG o entitats públiques i privades que realitzen projectes; i persones interessades. El termini d'inscripció, que tendrà caràcter gratuït, es tancarà el pròxim dia 21 d'octubre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris