cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Els molins des Jonquet no seran ni discoteques ni sales de festa

Cort n'expropia un i en prepara la rehabilitació integral

El barri des Jonquet quedarà sense discoteques. L'Ajuntament de Palma ha inciat els tràmits per expropiar el molí que actualment acull la sala Art Decó (l'antiga Clan) i està a punt de tancar un acord amb els propietaris dels altres dos molins de la zona "on s'ubicaren les mítiques Jack el Negro i Abraxas" perquè els tres es rehabilitin de manera integral. Fonts de la Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma explicaren a Diari de Balears que els tràmits expropiatoris s'han iniciat després dels reiterats incompliments del propietari del molí per presentar-ne el projecte de rehabilitació. «Nosaltres demanàrem a tots els propietaris que ens fessin arribar les seves propostes i, com que un dels propietaris no ha continuat aquests tràmits, ens hem vist obligats a l'expropiació».

La intenció del Consistori, una vegada feta la rehabilitació integral del molí, és convertir-lo en un equipament per a la barriada, essencialment de tipus cultural, tot i que encara no se n'ha definit el model. Els altres dos molins hauran de ser rehabilitats pels seus propietaris i tornats al seu estat original i, a més, en el conveni s'especifica que en cap cas no se'n podrà permetre l'ús com a sala de festes o discoteca. En tot cas sí que podrien instal·lar-s'hi restaurants, un ús que en principi Cort no considera problemàtic.

Aquest canvi suposarà la desaparició definitiva de les sales de festa que, des dels anys seixanta, hi ha ubicades al barri des Jonquet i que en els vuitanta i noranta han perdut tot el glamour dels anys en què la jet set passava per les seves sales. De fet, Bert Kaemphfert, el mític compositor d'Strangers in the night es va inspirar en les nits passades al Jack el Negro per compondre la cançó que Sinatra va fer tan popular.

Aquest estiu, el grup municipal d'Unió Mallorquina ja va reclamar que s'expropiassin aquests molins per procedir-ne a la rehabilitació integral. Però la proposta dels nacionalistes de centre ja l'havia feta abans el PSM, que també reclamà la recuperació dels molins des Jonquet per a les entitats ciutadanes de Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris