algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
25°

Madrid vol que Balears destini un milió d'E a promocionar Espanya

El conseller de Turisme afirma que els doblers autonòmics són per a l'Arxipèlag

58826

Celestí Alomar troba «insuficient» l'oferiment de Turespaña.

23-12-2016

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, protestà ahir perquè l'oferta de Turespaña per a una campanya de promoció a l'estranger exigeix que un dels quatre milions aportats pel Govern balear es destini a publicitar de manera genèrica l'Estat espanyol com a destinació turística». El Govern balear considera que aquesta proposició no és acceptable i exigeix que tots els doblers que aporti la Conselleria de Turisme es dediquin exclusivament a promocionar la imatge turística de les Balears. Turespaña proposà dilluns una campanya de promoció de vuit milions d'euros que haurien de ser aportats al 50% per les administracions estatal i autonòmica.

A pesar de les crítiques, Alomar digué que la posició de Turespaña era una «passa endavant», encara que hi ha «aspectes millorables». El Consell Promotor de Turisme, integrat pel Govern balear, els consells insulars i els foments, analitzarà avui l'oferiment de Turespaña. Per la seva banda, Joan Flaquer, portaveu del PP, va acusar ahir el Pacte de Progrés de ser «absolutament incompetent» perquè el Govern central realitzà la seva proposta el mes d'agost i, en canvi, Alomar encara no ha oferit cap iniciativa concreta. Flaquer va afirmar que mai les Illes Balears no havien rebut una oferta tan «generosa» com l'aportació de quatre milions d'euros per part del Govern espanyol.

El diputat conservador va lamentar que els darrers dies el Govern hagi parlat de «discriminació» de Madrid. Segons Flaquer, Alomar ha intentat «manipular», però «s'agafa primer un mentider que un coix». Tot sembla indicar que el Consell Promotor de Turisme recomanarà avui que la integritat del pressupost aportat per l'Executiu autonòmic es dediqui de manera exclusiva a la promoció de l'Arxipèlag en els mercats turístics emissors i farà propostes concretes sobre el contingut de les campanyes oferides per Turespaña.

Seny
Tant el Govern espanyol com el balear hauran de demostrar molt de seny en aquesta negociació i, d'entrada, sembla poc explicable que es demani a l'autonomia una aportació suplementària a la promoció estatal. D'altra banda, el Govern d'Antich no ha d'estirar tant la corda reivindicativa fins al punt que es trenqui. De tota manera, la majoria de ciutadans, que coneixen quin és el nostre balanç fiscal, hauran de menester moltes argumentacions per acceptar que un milió d'euros sortits de les arques autonòmiques se'n vagin a promocionar «Espanya, en general», si Madrid diu que Espanya va bé i les Illes, no.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris