cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Unió Mallorquina celebra els seus vint anys d'existència

La presidenta no assistirà al congrés del PP d'aquest dissabte, fet que justifica perquè té actes de partit a diversos pobles

88628

Munar i la cúpula del partit presentaren el cartell commemoratiu.

25-12-2016J.T.

La presidenta d'Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, no assistirà al congrés que el PP-Balears celebrarà aquest dissabte, a pesar d'haver-hi estat convocada. Fonts del partit de Munar asseguraren que justament dissabte la presidenta tenia «actes de partit a diversos pobles» de Mallorca. La presidenta d'Unió Mallorquina assistí al Congrés de la tardor del 1999. Els conservadors es dividiren, quan hi féu l'entrada. Una meitat, aplaudí i l'altra, siulà. Maria Antònia Munar assegurà ahir que «s'havia anunciat una boda entre Matas i Munar, però, això és impossible en aquests moments».

Segons la dirigent d'UM, «a alguns, els feia il·lussió que dissabte s'anunciàs el compromís, però, això, tampoc és possible, perquè ara estam compromesos amb altra gent». Malgrat això, Unió Mallorquina enviarà una delegació al congrés dels conservadors illencs. La integraran Bartomeu Vicens, Miquel Nadal i Ferran Trujillo. En els darrers mesos, arran de les tensions amb determinats partits del Pacte de Progrés, especialment el PSM i Esquerra Unida-Els Verds, s'havia especulat sobre un hipotètic acostament entre Jaume Matas i Maria Antònia Munar.

De fet, l'any passat, quan el disseny del model territorial començà a generar tensions, Matas es reuní amb Munar i d'allà sorgí l'adquisició de Raixa, per part del ministeri de Medi Ambient. Aproximadament, 365 dies després, la impressió és que les relacions PP-UM són, si més no, tèbies, si s'ha de deduir del que està succeint. Ahir, Munar assegurà que les lleis que el Govern balear remetrà al Parlament tenen garantit el suport d'Unió Mallorquina i que, si no surten endavant, serà per qüestions de calendari.

A pesar de tot, s'ha de recordar que UM ha presentat esmenes a tot l'articulat de, la coneguda com a llei de quotes urbanístiques, aprovada pel Consell de Govern a finals del mes de juliol. UM manté que és oberta a negociar-les amb els partits de la centreesquerra que donen suport al Govern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris