nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Comença la tramitació de la llei de quotes amb crítiques d'UM, PP i Verds

Unió Mallorquina adverteix el Govern que haurà de discutir el contingut del text

El Parlament va admetre ahir a tràmit la llei de quotes amb crítiques del Partit Popular, d'Unió Mallorquina i del verd Joan Buades. El projecte del Govern es començarà a tramitar a la Cambra balear, però els partits del Pacte n'hauran de negociar les esmenes amb Unió Mallorquina si volen que el text es pugui aplicar. L'esmena a la totalitat del PP fou rebutjada per tots els partits del Pacte. En el primer debat d'un dels projectes estrella del Govern, el diputat d'UM Miquel Nadal va deixar clar als seus socis que «s'ha de discutir el contingut» de la llei de quotes.

UM no va donar suport a l'esmena a la totalitat presentada pel PP, però els nacionalistes reconegueren que no estan totalment d'acord amb el text que s'ha començat a discutir al Parlament: «S'ha d'arribar a acords i millorar el projecte», recalcà Nadal, el qual criticà que la llei de quotes no afecti la construcció d'habitatges de protecció oficial, perquè «pot ser un colador». Nadal va reiterar que UM «respecta el Pacte» i va qualificar de «normalitat parlamentària» la presentació d'esmenes parcials al text del Govern.

Per la seva banda, el diputat del PP Cristòfol Huguet va defensar l'esmena a la totalitat del seu grup i va acusar el Govern de «tractar de manera desigual els ciutadans» amb la llei de quotes. «Aquesta llei suposa una falta de seguretat jurídica i provocarà inestabilitat en el sector de la construcció», assenyalà Huguet. Durant la defensa del projecte, el conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, va argumentar que la llei de quotes vol «ordenar el sector de la construcció a mitjan i a curt termini». Quetglas va advertir que si la construcció creixia a un ritme anual del 3 per cent, en vint anys podria duplicar-se la capacitat de residència a les Balears.

El titular d'Obres Públiques va defensar que l'exclusió dels habitatges protegits en la llei de quotes significava «una discriminació positiva per als residents». A més, Francesc Quetglas va defensar que la filosofia del Govern implica promoure la rehabilitació d'habitatges en lloc d'autoritzar nous projectes. «Ja és hora de passar de la teoria a la pràctica, perquè ens queda molt poc temps», va afirmar Quetglas. Joan Buades, d'Els Verds, també va aprofitar el debat per reclamar els projectes pendents dels ecologistes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris