nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Caro anuncia que els usuaris de la renda mínima d'inserció a Mallorca seran 800 enguany

Benestar Social incrementa els ajuts 360 mil E

El nombre d'usuaris de la renda mínima d'inserció a Mallorca passarà dels 250 beneficiats del gener a uns 800 al final d'any, segons asseverà ahir la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, sobre dades del Consell de Mallorca. A Menorca i Pitiüses, el servei està estabilitzat en una trentena de casos.

El Govern incrementa el seu pressupost per atendre aquesta demanda de Mallorca, amb 360.000 E sobre la previsió feta d'1'35 milions per enguany. Es calcula que aquest increment suposa que l'ajuda pot arribar al 125 per cent del salari mínim interprofessional, mentre que fins ara just arribava al 75 per cent. En total, la gestió de la Conselleria de Benestar Social haurà suposat que aquesta renda mínima d'inserció hagi crescut un 113 per cent des del 1999.

El decret que des de finals de l'any passat regula aquesta casta d'ajuts a les famílies sense recursos econòmics sembla ser el responsable que «les xifres (d'usuaris potencials de la renda mínima d'inserció) siguin ara més fiables», atès que en exercicis anteriors la mitjana anual d'usuaris fou de mig miler.

És la ciutat de Palma on s'acumulen més usuaris (un 71'5 per cent del total), amb una «sobrerepresentació de les famílies nombroses i monoparentals», amb un 11 per cent d'origen estranger. El 31'7 per cent dels usuaris no té estudis o és analfabet.

El cas és que des del 1996, quan es creà aquesta renda mínima 3.270 llars illenques s'hi han acollit en qualque moment, encara que els usuaris potencials són 6.872, segons l'enquesta de Salut de fa dos anys; i 7.531 segons l'EPA mitjana dels anys 1999 al 2001. Com és sabut, la dotació bàsica d'aquesta prestació suposa uns 280 euros mensuals, tot i que es complementa amb altres partides per procurar «la inserció laboral i social de les persones en exclusió».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris