nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Trànsit lent per les obres en l'inici de curs a la UIB

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) va tenir dificultat per prestar el seu servei amb normalitat

67082

Els cotxes transitaven lentament per una infraestructura sotmesa a una gran transformació.

23-12-2016S.C.

El curs 2002-03 va començar ahir a la Universitat de les Illes Balears amb tres noves titulacions, obres a la carretera de Valldemossa i un 6 per cent menys d'alumnes (prop de 14.000), trencant així les tendència dels últims anys, en els quals la UIB podia presumir de ser una de les poques que, a nivell estatal, aconseguia mantenir el nombre d'estudiants matriculats.

Els problemes de trànsit no van faltar a primera hora del matí. Almenys, des de la Policia Local de Palma es va informar que «els vehicles circulaven en caravana des de la rotonda del Carrefour de general Riera fins al mateix campus». L'Empresa Municipal de Transports (EMT) va tenir dificultat per prestar el seu servei amb normalitat «ja que fins a tres conductors van reconèixer estar embussats a la carretera entre les 8.30 i les 9.00 del matí».

En canvi, des de la Conselleria d'Obres Públiques es va comunicar que el trànsit entre Palma i la UIB, en ambdós sentits, ja és, des d'ahir, possible amb fluïdesa. En un comunicat, fonts d'aquest departament indicaren que entre el polígon de Can Valero i la UIB, els conductors han d'utilitzar una desviació provisional vigent fins al final d'octubre, mentret que per circular des d'aquest polígon fins a Palma s'haurà d'utilitzar un altre, que serà operatiu fins dijous.

Trànsit al marge, el nou curs es caracteritza per l'ampliació de l'oferta educativa, amb la implantació de les carreres d'Arquitectura Tècnica, Enginyeria Tècnica a Hortofructicultura i Jardineria i Educació Especial; i per la inauguració d'un nou edifici, el més gran del campus, batejat com Gaspar Melchor de Jovellanos. L'immoble "que ha permès realitzar una reordenació de tots els edificis del campus" contindrà les carreres de Dret, Econòmiques i Empresarials, a les classes del qual assistiran uns 3.300 estudiants per als quals l'inici del curs s'ha ajornat fins a la setmana que ve.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris