nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Lliurat el II Premi Paulí Buchens a un projecte turístic per a Astúries

El treball de Daniel Martínez rebé el guardó d'Actilibre i Grup Serra

El II Premi Paulí Buchens al millor projecte presentat com a treball final entre els alumnes del Curs Pràctic d'Expert Universitari en Turisme i Màrqueting, programat per la Uned, ha estat per a Daniel Martínez Rodríguez, autor del «Pla de Màrqueting Turístic de la Comarca Vaqueira».

El guardó, atorgat pel Grup Serra i la Fundació Actilibre, fou lliurat en el transcurs d'un dinar al restaurant Bahía Mediterráneo, al qual assistiren autoritats balears i directius del Grup Serra, de la Uned i de la Fundació Actilibre.

El president d'Actilibre, Florencio Arnan, va obrir l'acte amb paraules de record a Paulí Buchens, del qual va dir que fou «un eficaç i lleial directiu del Grup Serra», patró de la Fundació, president del Foment de Turisme de Mallorca i batle de Palma. «Precisament per això, era just que l'entrega del premi tingués lloc a la seva ciutat, a la qual va dedicar un grapat d'anys de gestió, enriquint el seu patrimoni material "entre tantes obres, esmentà el parc de la Mar" i l'immaterial», moment en què destacà «la seva iniciativa a favor de la supressió de barreres arquitectòniques». Sobre això, va dir, «Buchens aconseguí que Palma fos la primera ciutat d'Espanya i una de les primeres del món que ja en els anys 70 incorporà el principi d'accessibilitat».

La Fundació Actilibre, recordà, va néixer «amb una dedicació especial al món del temps lliure». En un repàs a les fites turístiques recents, rememorà la creació, el 1977, de «la Feria del Tiempo Libre, Expo-Ocio abans que el temps lliure fos constitucionalitzat». El 1989, prosseguí, neix Expolingua, i el 2000 el Curs d'Expert Universitari en Turisme i Màrqueting, «tercera edició del qual s'acaba de convocar».

El president del Grup Serra, Pere A. Serra, va prendre el testimoni d'Arnan per confirmar que «qualsevol iniciativa amb el nom de Paulí Buchens comptarà sempre amb la nostra presència». Serra definí Buchens com «el meu braç dret», i confessà que «durant aquests anys d'absència l'he trobat a faltar en moltes ocasions». El president del Grup Serra entregà a Daniel Martínez el premi, consistent en una quantitat en metàl·lic equivalent a les despeses de matrícula del curs.

Per tancar l'acte, Joan Fageda lliurà al guanyador un foner balear «símbol de la força de Mallorca i que representa les virtuts que tenim nosaltres i que tenia Buchens», incidí Pere Serra. Fageda considerà «un honor» l'entrega d'aquest premi en record de Buchens que «com un continuador de la seva tasca a l'Ajuntament, crec que es mereix molt més, perquè era una persona inoblidable».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris