nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

152 metges i infermeres reforçaran l'assistència sanitària i les urgències

Els sindicats denunciaren que un sol facultatiu arriba a fer 56 consultes per jornada

40060

Els centres de salut es troben amb una gran mancança de personal.

L'Ibsalut habilitarà fins a 152 noves places laborals a la xarxa d'atenció primària, reconeixent així explícitament la mancança de personal d'aquest sector sanitari fins a la data d'avui: alguns sindicats, com CCOO o CSIF, han denunciat que un sol metge pot arribar a rebre fins a 56 persones en una sola jornada laboral, fet mai no desmentit per cap administració pública.

La major part de les places que s'habilitaran per a metges i infermeres "aquest és el sector laboral més deficitari, de manera que les seves funcions són complertes per auxiliars" corresponen a Mallorca (117), seguida d'Eivissa (25) i Menorca (10). L'oferta de 499 places sanitàries a les Illes Balears fou anunciada per l'Ibsalut amb la intenció d'aturar les protestes sindicals que al llarg de la setmana passada reclamaren l'equiparació salarial entre els diversos règims dels treballadors a la sanitat pública.

El laberint laboral creat per les successives administracions estatals ha generat una acumulació inusitada de sistemes retributius diferents (fins a cinc en inici, set en realitat) entre l'Insalud, el Servei Balear de la Salut, l'empresa pública Gesma i les fundacions hospitalàries de Son Llàtzer i de Manacor. Aquests sistemes no només no coincideixen, sinó que també es divideixen en categories laborals que no necessàriament són equiparables, segons l'Ibsalut.

Contractació pendent
De les 499 places promeses per l'Ibsalut als sindicats, 141 seran destinades a Son Dureta, 40 a Can Misses (Eivissa), 52 a Verge del Toro i 117 a l'atenció primària de Mallorca, 25 a la d'Eivissa i 10 a la de Menorca. Ha transcendit que la major part de les places que s'habilitaran als hospitals afectaran el servei d'infermeria. Generacions llargues de gerents havien arribat a la conclusió que un auxiliar d'infermeria podia efectuar el mateix servei que els seus superiors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris