cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Son Sant Joan rebrà per Setmana Santa 74.000 passatgers menys

Cauen el turisme espanyol, alemany i britànic i augmenta el balear

L'avançament de la Setmana Santa del mes d'abril a març retraurà el turisme espanyol a les Illes, cosa que, al costat dels baixos nivells de contractació de reserves als mercats europeus, es traduirà en una reducció important del turisme receptiu a Balears. Aeroports Espanyols i Navegació Aèria quantifica en 73.000 passatgers menys (un 18'8%) els que deixaran de passar, entre entrades i sortides, per les terminals de Son Sant Joan entre els dies dimecres 11 i dimarts 17 del mes d'abril. Els vols programats s'han reduït de 561, un 15'94% menys que el 2001, encara que les agències de viatges apunten un augment d'entre el 10 i el 15% de les vendes de paquet entre els ciutadans de Balears.

La Federació Hotelera adverteix que la planta hotelera oberta durant l'actual Setmana Santa serà de l'ordre d'un 20% inferior a la passada. Molts hotelers optaran per obrir els seus establiments a partir de l'u de maig, davant de la davallada de reserves contractades per a l'abril.

La Setmana Santa es podria moure en descensos d'ocupació de l'ordre del 10%, atenuada pels turistes mallorquins que, com s'ha fet tradicional en els últims anys, compensaran d'alguna manera el descens de turistes europeus i peninsulars. Des de la patronal hotelera recorden que l'ocupació el gener va descendir un 19 per cent respecte del 2001, el febrer un 15%, el març existeix una pujada no quantificada i una posterior davallada l'abril.

Els touroperadors han constatat la baixada de vendes al mercat nacional que imputen a l'avançament a març de les festes de Setmana Santa. D'altre costat, la boira registrada durant la nit de dijous va causar la desviació de tres vols amb arribada a Son Sant Joan. Un xàrter d'Air Europa de Noruega i dos Iberia procedents de Barcelona i Madrid es van desviar al Prat. Tres vols d'Air Nostrum amb destinació a Eivissa, Menorca i València van ser cancel·lats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris