lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Donen la raó a dos militars que patiren mesures vexatòries a Maó

Els dos suboficials pateixen una depressió per pressió psicològica

El Tribunal Superior de Justícia de Balears reconegué en una sentència que els comandaments de la base naval de Maó sotmeteren uns suboficials a «mesures laborals vexatòries». El jutges han reconegut que el procés depressiu que pateixen els dos suboficials de l'Exèrcit fou com a conseqüència de la pressió psicològica a què foren sotmesos pels seus superiors. La sentència rectifica una decisió del tribunal mèdic de l'Exèrcit, que considerà que els suboficials no estaven en condicions de continuar en el servei, però rebutjaren que aquesta enfermetat estigués relacionada amb la feina.

La sentència no suposa la readmissió dels militars, però a nivell econòmic és important. Els suboficials es retiraran com si haguessin patit un accident en acte de servei, per la qual cosa la paga és molt més important. Els fets es remunten a l'any 1994. A la base naval de Maó fou traslladat el vaixell La belle poule, utilitzat pels etarres que volien matar el rei per desplaçar-se fins a Mallorca. El trasllat del vaixell a Mallorca fou ordenat pel jutge Garzón.

Mesos després es denuncià a la premsa que els comandaments de la base militar havien ordenat als seus subordinats que trencassin el precinte del vaixell i n'agafassin els elements més importants. Els comandaments d'aquesta base, després d'aquestes informacions, iniciaren una autèntica «caça de bruixes» contra els subordinats que ells creien que havien filtrat les notícies a la premsa. Dos d'ells, un sargent i un subtinent, foren els més afectats.

Aquests marins, amb més de 25 anys de servei amb una trajectòria perfecta, foren degradats. A un d'ells, per exemple, el situaren en una taula davant el port de Maó i l'obligaren a quedar-s'hi assegut sense moure's durant vuit hores. Si es movia, era expedientat. A l'altre, l'enviaren de guàrdia a una dependència militar deserta. A causa d'aquesta situació, ambdós militars caigueren en una profunda depressió i foren apartats del servei.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris