cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Birulés, a Palma: «Les antenes de mòbils no fan mal a la salut»

La ministra diu a Diari de Balears que hi ha consens sobre el perill dels mòbils

Anna Maria Birulés (Girona, 1954), ministra de Ciència i Tecnologia, és un dels membres més tecnòcrates del Govern de José María Aznar. Darrerament Birulés ha cobrat protagonisme per l'actitud davant la instal·lació d'antenes per a mòbils dins els centres urbans i per haver enllestit una nova legislació d'Internet que permet que els jutges puguin tancar pàgines web en què es cometin delictes. Birulés va venir ahir a Palma. En una entrevista, que publica avui de forma íntegra Diari de Balears en la seva edició de paper, la ministra Anna Birulés assegura sobre el tema de les antenes mòbils que «per sota dels límits determinats no és perjudicial per a la salut. Ara, hem de continuar investigant perquè és nova tecnologia i és necessari que hi hagi el màxim d'informació. Estam donam suport als ajuntaments perquè hi hagi més tècnics formats en la matèria».

D'altra banda, La ministra de Ciència i Tecnologia Anna Birulés va dir ahir que la consolidació del ParcBit «encaixa clarament en la política del Ministeri» i que la creació a Balears d'un centre d'excel·lència en ciència i tecnologia marines «és una de les prioritats establertes en l'acord marc firmat amb el Govern balear». Birulés i el president Francesc Antich firmaren ahir un protocol general per a la coordinació entre ambdues administracions en matèria d'investigació i desenvolupament (I+D), entre les actuacions prioritàries conjuntes del qual figuren les relatives a la societat de la informació i del coneixement, al desenvolupament d'àrees estratègiques per al turisme i el lleure i a les ciències de la salut. En virtut de l'acord marc, ambdues institucions cooperaran, en relació amb el medi ambient, en ciències marines, residus, biodiversitat, recursos hídrics, energia, transport i medi ambient i ordenació del territori.

La ministra va destacar el pas endavant que suposa la firma del conveni per avançar en els àmbits de la investigació el desenvolupament i també en la innovació, àmbits que va qualificar de «claus per a la competitivitat del conjunt del teixit empresarial de l'Estat espanyol i de les Illes Balears per generar més riquesa, ocupació benestar i qualitat de vida».

Un poc de biografia
Anna Birulés té els seus orígens polítics lluny del PP, en el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). Ara, aquesta doctora en Ciències Econòmiques i màster a Berkeley (EUA), segons ha anat desenvolupant la seva carrera en el Banc Sabadell i Retevisión sembla que s'acostà als cercles del PP. El seu contacte ha estat el ministre Josep Piqué, amb qui feia feina a la Conselleria d'Industria de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, tant un com l'altre són ben vists a CiU.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris