lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Mesquida assegura que el Govern té intenció de recaptar l'ecotaxa

El conseller d'Hisenda i Pressuposts, Joan Mesquida, reafirmà ahir la voluntat del Govern d'aplicar l'ecotaxa. Mesquida digué que l'Executiu s'havia personat davant el Tribunal Constitucional per demanar l'aixecament de la suspensió de l'ecoimpost i que aquesta sermana el reglament es trauria a informació pública.

De tota manera, Joan Mesquida insistí que un aixecament o un manteniment de la suspensió «no prejutjarà la constitucionalitat de l'impost» i, en aquest sentit, recordà el cas de l'Isiquema.

No obstant això, el conseller socialista explicà que, en aquest moments, el més probable és que el Constitucional aixequi la suspensió de l'ecoimpost, ja que l'alt tribunal sempre dóna presumpció de constitucionalitat a totes les normes tributàries. Per Mesquida, l'argument més potent del Govern balear és l'existència d'«una desproporció evident entre els interessos individuals afectats i els col·lectius perjudicats».

Així i tot, Mesquida reconegué que sectors empresarials havien demanat a l'Executiu un endarreriment en l'aplicació de l'ecotaxa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris