nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El turisme de qualitat demana més places a Balears per ser destí segur

L'Ibatur confirma que els operadors reclamen allotjaments de quatre i cinc estrelles

41204

La por d'algunes destinacions ha provocat que alguns operadors apostin per les Balears.

Majoristes europeus que operen amb clientela d'alt standing i destinacions llunyanes aposten per les Illes Balears com a alternativa a la crisi en aquestes destinacions com a conseqüència dels atemptats terroristes de l'11 de setembre. La Conselleria de Turisme ha confirmat que, almanco tres d'aquests operadors s'han posat en contacte amb l'Ibatur per posar de manifest la seva intenció d'augmentar la contractació de llits en hotels de quatre i cinc estrelles. Fonts de la Conselleria afirmen que els ha posat en contacte amb les cadenes hoteleres que s'adapten al seu segment de mercat.

La conjuntura internacional derivada del darrer 11 de setembre ha obligat aquests operadors a reconvertir ràpidament la seva oferta. Aquest és el cas de Gold Medal una empresa que ha confirmat la seva aposta per les Illes Balears com a destinació segura durant tot l'any. Un portaveu autoritzat de Gold Medal explicà ahir que fins ara aquest operador, que treballa mig milió de clients anuals, s'havia especialitzat en l'oferta de vacances de llarga durada a Nord-amèrica, el Carib, Austràlia i el Mitjà i Llunyà Orient. La caiguda en la demanda ha motivat l'aposta de la companyia per desviar els seus clients cap a les Illes Balears a hotels de quatre i cinc estrelles durant tot l'any.

Tot i que encara és prest per fer previsions per a la temporada que ve, TUI ja assenyalà en el moment de produir-se els atemptats que la por de determinades destinacions, com ocorregué el 1998 i el 1999, podia repercutir beneficiosament sobre les Balears. De fet, com ja s'ha publicat, d'entre les cadenes mallorquines, han estat les que tenen una forta implantació al Carib aquelles que més han patit les repercussions dels atemptats terroristes contra els Estats Units. Sol Meliá, Barceló i Riu perderen en el primer moment entre 30% i el 50% de les reserves a la zona.

Incertesa
Les prediccions sempre es fan en un moment precís, en unes circumstàncies molt precises. En tot cas, el president de la CAEB, Josep Oliver, digué després de la reunió del sector turístic amb el president Antich que la conjuntura a les Balears «no era alarmant». Ningú pot avançar encara si la pròxima temporada turística serà bona o dolenta. No obstant això, tot indica que, de moment, no existeixen arguments poderosos per al catastrofisme. Ara bé, les intencions dels operadors que s'esmenten a l'article, no tenen perquè ser confirmades pels clients.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris