nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Govern i aerolínies es reuneixen divendres per avaluar la crisi aèria

El Govern es reunirà divendres amb les companyies aèries que operen a les Balears per analitzar la situació després dels darrers episodis de retallades de freqüències, nombre de plaçes i pujada de tarifes, segons afirmà ahir el conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas. Quetglas qualificà d'«insensibilitat i immoralitat» l'actuació del Ministeri de Foment envers els greus problemes del trànsit aeri a les Balears, i exigí una reacció davant de la situació «crítica».

Eberhard Grosske, conseller de Treball, opinà que aquesta crisi «desapareixeria si el PP es decidís a declarar el servei públic, com ja s'ha fet a les Canàries». Quant a Air Europa Express, Grosske explicà que s'ha d'esbrinar com afectarà les Illes, segons el nombre de treballadors que s'inclogui en el paquet d'acomiadats. «La Conselleria mirarà amb lupa tots els expedients i no hi donarà el vistiplau si totes les passes no són legals». Grosske recordà que hi ha d'haver una negociació entre l'aerolínia i els treballadors i, després, ha de passar per l'autoritat laboral competent.

El portaveu de l'oposició, José María González Ortea, reclamà al Govern que «deixàs de mirar cap a Madrid perquè resolgui els seus problemes» i recomanà que «exerceixi les seves competències». González Ortea digué que el PP donaria suport a la declaració de servei públic una vegada el Govern hagi parlat amb les companyies aèries sobre quins vols estan disposades a recuperar i què demanen a canvi de restablir-los. «Una vegada el Govern hagi definit el nombre de seients necessaris entre les Illes, amb la Península i les freqüències, després podrem anar de la mà a Madrid», afirmà González Ortea.

La presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, digué que la retallada de vols ja s'ha començat a notar i avançà que el PSOE demanarà la inclusió d'una partida específica als Pressuposts Generals de l'Estat del 2002 per compensar els vols deficitaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris