algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Globalia dóna carpetada a la crisi i no acomiadarà gent a Travelplan i Halcón

La direcció d'Air Europa quedà «sorpresa» per l'anunci d'expedient d'Aviació Civil

El grup Globalia, amb seu a Llucmajor i que presideix l'empresari de Salamanca Juan José Hidalgo, dóna per tancada la crisi en la seva divisió aèria amb l'expedient de regulació de feina presentat ahir i anuncia que la resta de divisions, principalment l'àrea majorista (Travelplan) i d'agències de viatges (Viajes Halcón) «no patiran cap classe d'expedient de regulació laboral com ha passat a la divisió aèria. S'adoptaran les mesures oportunes per adequar-se a la dinàmica del mercat, però no tan dràstiques com a Air Europa i Air Europa Express».

Fonts del grup Globalia afegiren que l'expedient de regulació de feina a la divisió aèria ha estat motivat, principalment, per la baixada de vendes, la devolució dels avions d'Iberia i l'acumulació de sobrecosts durant el darrer any i mig; i que «el passatge afectat pel cessament d'operacions a Air Europa Express ha estat acoblat sense gens de dificultat a la resta de companyies, cosa que demostra la capacitat de seients que hi ha en tot el sector en aquestes dates prèvies a un pont festiu».

L'anunci de l'obertura d'expedient per part d'Aviació Civil a Air Europa Express per no haver comunicat amb dos mesos d'antelació l'anunci de tancament de la companyia, sorprengué ahir la direcció d'Air Europa: «No hi tenim res a dir, tret que fa dos mesos no teníem ni idea del que passaria. L'empresa simplement ha cessat en les seves operacions». No obstant això, a l'operativa d'Air Europa Express, els vols interilles i entre les Balears i la Península sí que eren rendibles, circumstància que no succeïa amb la programació a la Península.

El ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, advocà ahir per l'assignació dels slots no emprats per les aerolínies en rutes insulars a altres companyies aèries, a fi de garantir la continuïtat del transport aeri en rutes que no tenen altres alternatives. De la seva banda, Rodrigo Rato, assegurà ahir que les companyies aèries «adapten el seu negoci» a les condicions del mercat, i per tant el Govern central no és responsable de les decisions de reduir plantilla i capacitat adoptades per algunes empreses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris