algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Els propietaris de les finques de s'Albufereta disposaran d'ajudes

El Govern negocia la compra de terrenys dins de la reserva natural

El Govern balear ha llançat una línia específica d'ajudes perquè els propietaris de les finques incloses a la reserva natural de s'Albufereta s'impliquin en la conservació d'aquesta zona humida. Així ho va explicar ahir la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, durant la presentació oficial de la reserva que es realitzà a l'agroturisme de Can Cap de Bou amb la presència d'una trentena de propietaris i dels batles d'Alcúdia i Pollença.

La reserva natural de s'Albufereta és la primera que es crea a Balears. Comptarà amb un alt grau de protecció molt similar al d'un parc natural encara que la seva gestió serà en principi totalment privada. El Govern no gestionarà cap finca de la zona sense el consentiment dels propietaris, segons avançà Rosselló, que explicà, no obstant això, que en aquests moments la Conselleria està tractant d'acordar convenis de col·laboració amb els titulars de les diferents finques. De la mateixa manera, el Govern negociarà la compra d'una part dels terrenys de la zona protegida amb la intenció de crear un espai públic dins la reserva.

En qualsevol cas, els propietaris de les finques incloses a la reserva es podran beneficiar d'ajudes específiques per desenvolupar projectes sostenibles per promoure la conservació. Encara que Rosselló no va parlar d'una partida econòmica específica, sí va indicar que aquesta estaria inclosa en el pressupost que en el 2002 es dedicarà als parcs naturals i que arriba als 200 milions de pessetes. La reserva natural de s'Albufereta presentada ahir per la consellera comprèn 213 de les 500 hectàrees que integren el total de la zona de s'Albufereta i tota ella és de propietat privada, repartida entre diverses finques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris