nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El Govern crea sis taxes i puja el control a les empreses públiques

L'ús d'espais protegits per fer reportatges publicitaris tributarà

El projecte de llei d'acompanyament dels pressuposts per a l'any que ve inclou la creació de sis noves taxes autonòmiques, entre les quals destaca la que gravarà l'ús d'espais naturals protegits i finques de titularitat pública per a la realització de fotografies i de reportatges publicitaris destinats a usos comercials o promocionals. La quantia de la taxa va de 24.403 pessetes per dia a 97.618 pessetes d'acord amb els elements que s'utilitzin i amb un recàrrec del 50 per cent per als treballs nocturns.

Una altra novetat és la incorporació d'una taxa per autorització de les màquines grua, que darrerament proliferen a la Comunitat. Els propietaris d'aquestes màquines hauran de pagar una taxa de 5.735 pessetes per màquina. A més de les noves deduccions en el pagament d'imposts i de la creació de noves taxes, la llei d'acompanyament dels pressuposts modifica les mesures de control de contractacions en les empreses públiques: a partir de l'aprovació de la llei, hauran de comunicar la realització de despeses, la contractació de personal i la modificació de les retribucions dels treballadors amb una periodicitat trimestral.

La llei d'acompanyament inclou, a més, una sèrie d'especificitats a la llei estatal de costs relatius a la realització d'abocaments a la mar i un règim d'infraccions i sancions. Davant del proper traspàs de competències en matèria de sanitat a la Comunitat Autònoma, la llei d'acompanyament als pressuposts introdueix diverses modificacions a la Llei de Funció Pública perquè el conseller de Sanitat disposi de prou grau de delimitació competencial per anar preparant el traspàs de competències.

La llei regula la situació administrativa d'excedència voluntària per incompatibilitat durant un període de tres anys, i amb la possibilitat de tornar per als funcionaris de l'Administració autonòmica adscrits al Servei Balear de la Salut que s'hagin incorporat a Son Llàtzer. La llei incorpora tantes novetats tributàries que es veu obligada a modificar lleis tan dispars com les DOT, la Llei de caça, la Llei de función pública, la Llei de finances o la Llei d'emergències.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris