muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'oposició demana que s'elimini la línia d'alta tensió del cementiri

L'equip de govern assegura que la línea es soterrarà en un futur

Els partits de l'oposició de l'Ajuntament d'Inca sol·liciten l'eliminació de la línia d'alta tensió que existeix en les instal·lacions del cementiri municipal. PSOE, PSM i Independents d'Inca posaren de manifest en el darrer ple municipal la poca idoneïtat que el camp sant albergui una línia d'aquestes característiques. Les agrupacions de l'oposició varen fer aquesta proposta arran de l'aprovació d'una modificació de crèdit que possibilitarà a l'equip de govern popular poder ampliar al voltant de 200 noves tombes.

Els partits de l'oposició asseguraren estar d'acord en què el cementeri sigui ampliat, però votaren en contra de la modificació de crèdit necessària per això, en considerar que «el consistori ja sobrepassa la xifra d'endeutament» i varen qualificar d'«il·lògic que es modifiquin, de nou, uns pressupostos aprovats fa tan poc». En aquest sentit, el regidor de Hisenda, Mateu Dupuy, va explicar que «tenim devers 170 peticions de noves tombes; per això, està previst que amb la venda de les tombes, puguem aconseguir cobrir pràcticament la totalitat del seu cost». L'oposició considera un «gran error» que l'Ajuntament doni per finalitzada, amb aquesta ampliació, les obres en el cementiri sense eliminar la torre de electricitat que hi ha rere del tanatori.

Dupuy va dir que l'eliminació d'aquesta torre suposaria un cost pròxim als 200 milions de pessetes. En aquest sentit, el responsable de l'àrea d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, va afirmar a la premsa que «l'eliminació de la torre és un tema secundari en el projecte d'ampliació del cementiri que volem dur a terme» i va explicar, a més a més, que «el problema de l'eliminació de la torre és el seu elevat cost, no les complicacions tècniques». Així mateix, Seguí va asegurar que, «la torre s'enterrarà en un futur, ja que part d'aquesta línia es soterrarà, amb la nova construcció de l'hospital i de la futura ronda de circumval·lació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris