muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Tanca Air Europa Express i deixa a les portes de l'atur 800 empleats

La companyia aèria, propietat del Grup Globalia, té la seva seu a Llucmajor

El Grup Globalia comunicà ahir la cancel·lació de tots els vols turbohèlixs de la seva companyia regional Air Europa Express a partir de les 00.00 hores d'avui dimarts. Aquesta decisió afecta tres vols interinsulars que fa AE-Express, dos entre Palma i Maó i un altre entre Palma i Eivissa. El grup Globalia té intenció de presentar avui una regulació de feina que afectarà 337 treballadors fixos, però uns 800, comptant-hi els eventuals, podrien perdre la feina. La companyia justifica la decisió, bàsicament, per la crisi mundial. Totes les operacions que fins ara duien a terme els 17 avions turbohèlix d'AE-Express han quedat cancel·lades. Tanmateix, la direcció de la companyia informà que la retallada només afectarà l'11 per cent dels vols regionals, perquè la resta de freqüències serà coberta per avions a reacció.

La reducció de les operacions afectarà de manera dràstica la plantilla de treballadors. El director de màrqueting d'Air Europa, Fernando Ariño, explicà ahir que el 10 per cent de la plantilla, 337 treballadors "entre ells 197 pilots" es veuran involucrats en un expedient de regulació de feina que serà presentat avui a la Direcció General de Treball. Ariño no volgué avançar les previsions en relació amb la plantilla eventual, però tot apunta que la reestructuració d'Air Europa més la reducció d'operacions d'AE-Express afectaran uns 800 treballadors.

La companyia Air Europa Express és una empresa del Grup Globalia, que presideix Juan José Hidalgo, i que té la seva seu corporativa a Llucmajor. Al capdavant d'AE-Express, i com a director general, es trobava Mario Hidalgo, germà del president, que ahir presentà la seva renúncia al càrrec i quedarà immers en el procés de regulació de treball. De moment, es desconeix quants de treballadors residents a les Balears es veuran afectats per les retallades.

A la supressió dels vols interilles s'han d'afegir les de la programació de vols d'Air Europa Express de Madrid amb Badajoz, Porto, la Corunya, Oviedo, Alacant i València, a més del trajecte que connectava Barcelona amb Bilbao. Les rutes que no seran suprimides passaran a ser cobertes per avions reactors, que atesa la seva major capacitat fan intuir una reducció de les freqüències a fi de rendibilitzar encara més cada un dels seus enlairaments. Aquestes seran les que uniran Palma amb València, Alacant, Barcelona i Saragossa.

Aviació Civil reprengué anit la decisió de la companyia. La Direcció General comunicà que iniciarà «tots els tràmits necessaris per obrir un expedient sancionador» contra Air Europa Express si aquesta no realitza els serveis. Segons Aviació Civil, la companyia estaria infringint la normativa comunitària per la qual se li exigeix un termini de dos mesos per comunicar el tancament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris