algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

SFM ampliarà un 50% la flota de trens per cobrir el fort augment de viatgers

A partir de març l'empresa podrà operar amb 24 unitats i realitzarà 40 serveis diaris

T. GARCIES. Inca.
Serveis Ferroviaris de Mallorca incrementarà l'actual flota de transport en un 50% per tal de cobrir el fort augment que ha experimentat el nombre de passatgers els darrers anys. De fet, ja s'ha anunciat que enguany se superaran, per primera vegada, els dos milions de viatgers. La companyia té compromeses vuit unitats noves que li seran lliurades el proper mes de març i que s'afegiran als 16 vagons que actualment fan el trajecte entre Palma i Sa Pobla. Les noves unitats sumen 1.000 places per a viatgers.

L'ampliació del parc mòbil farà possible que augmenti la freqüència horària passant dels actuals 32 viatges diaris a 40 trens. Aquesta important inversió permetrà descongestionar els vagons, que a les hores punta van molt plens. Les darreres estadístiques fetes públiques per SFM indiquen que fins al setembre varen viatjar en tren més de 1.600.000 persones. Aquesta xifra suposa un augment prou espectacular respecte al passat any que es pot xifrar en més d'un 20%.

Les dades demostren que el creixement dels usuaris va ser especialment important els mesos d'hivern i en especial, el gener i el març amb 171.000 i 178.000 usuaris. A l'estiu el comportament ha estat més fluix del que s'esperava, especialment l'agost on escassament es varen superar els 145.000 usuaris. La principal causa a què SFM atribueix l'augment de la demanda és la millora del servei amb més freqüències, sobretot al tram entre Palma-Inca.

En concret, també destaca la posada en marxa dels dos nous baixadors dins Marratxí, que compten amb un trànsit mensual de més de 3.000 persones. Amb tot, la direcció de l'empresa considera que hi ha hagut altres factors que també han col·laborat, com ara, l'ús per part d'immigrants a l'hora de desplaçar-se al seu lloc de treball. També creu que, uns dels motius ha estat el col·lapse de trànsit que pateixen els principals accessos a Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris