algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Alarma empresarial per la situació crítica que travessen les aerolínies

El sector empresarial i turístic de les Balears està alarmat davant de la situació de crisi que travessen les companyies aèries, la qual s'ha concretat en una minva de les connexions amb les Balears i en anuncis de regulació de feina d'Iberia i ara d'Air Europa. El sector demana mesures per solucionar la situació. El portaveu del PP, Joan Flaquer, afirmà que estudiaran l'anunci de retallades d'Air Europa i, si consideren que les freqüències estratègiques s'eliminen, donaran el seu suport al Govern en la seva petició a Madrid perquè declari aquests vols com a serveis d'interès públic. Josep Oliver, president de la Caeb, es mostrà preocupat davant de la situació de les aerolínies, «si bé entenem que operen des de la premissa de la rendibilitat». Oliver mostrà por davant de la possibilitat que la situació s'estengui a les companyies europees, tant xàrters com regulars, «perquè la reducció de vols pot tenir greus conseqüències sobre el sector turístic i la nostra economia».

El president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó, recordà que el sector aeri factura anualment 200.000 milions de pessetes i ocupa directament 5.000 empleats a les Illes. Lladó trobà necessari que Madrid redueixi les taxes aeroportuàries i això repercuteixi en una part dels beneficis dels aeroports de Balears, estimats en 10.000 milions, en trobar una solució per als enllaços amb Balears. Lladó veu de «difícil aplicació» la declaració de servei públic, «atès que donar ajudes a una aerolínia suposaria que les altres dues es retirassin del mercat». Víctor Fernández, gerent d'Aviba, criticà per la seva banda les administracions públiques pel fet de no afrontar el problema de les comunicacions a les Balears, i es mostrà partidari de la declararació de servei públic. Fernández qualificà la crisi de «negativa per al turisme», encara que considerà que la decisió d'Air Europa no tindrà greus conseqüències.

Gracia Peregrín, delegada de CCOO a Air Europa, assenyalà després de la reunió que mantingueren ahir amb els representants de la companyia a l'hotel Majórica, que la companyia no ha presentat dades clares. La delegada del sindicat de màxima representativitat a l'aerolínia indicà que «ara analitzarem l'expedient de regulació de feina que l'empresa presentarà avui, i tenim 30 dies per valorar-ne les dades». El secretari d'Acció Sindical d'UGT a les Balears, Manuel Pelarda, assenyalà que «la crisi no és tal, i hem detectat que moltes empreses aprofiten els atemptats per retallar plantilles», i reiterà que la crisi «no serveix per a les Balears quan el descens de l'ocupació es produeix en els vols atlàntics».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris