muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'Executiu anuncia un paquet de mesures davant la crisi aeronàutica

Demana a les companyies que no recorrin als acomiadaments

El Govern balear anuncià ahir la creació d'una mesa de seguiment de la conjuntura aeronàutica, integradada per l'Executiu, les companyies aèries, les centrals sindicals i els consells insulars. Els eixos de treball de la mesa seran: el respecte pels llocs de feina de les companyies; els ajuts per incrementar l'ocupació dels seients, els plans de formació, les accions de promoció i la negociació amb les companyies per garantir la màxima qualitat del servei i optimitzar-ne les freqüències. La mesa fou presentada pel president, Francesc Antich; el vicepresident, Pere Sampol; el conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas, i el conseller de Treball, Eberhard Grosske.

El Govern balear insistí en el càracter subsidiari de la seva intervenció, ja que les competències són del Govern central. Francesc Antich afirmà que, amb els set mil milions de benefici que té Aena a les Balears, «es podrien afrontar amb èxit els actuals problemes». El vicepresident Sampol denuncià que els darrers vuit anys Madrid ha incrementat un 155% les tarifes que aplica als vols interinsulars». El conseller d'Obres Públiques i Transport qualificà d'«immoral» la inhibició del Govern central respecte dels problemes que s'han generat a les Illes Balears amb el transport aeri.

Antich, Sampol, Quetglas i Grosske feren especial incidència en el compromís de protegir els llocs de feina a les companyies àeries. En aquest sentit, el conseller de Treball va anunciar que el seu departament «seria molt estricte» en la revisió de tots els expedients que impliquin la regulació de llocs de feina. Segons el Govern balear, la situació actual ha de rebre el tractament d'una crisi conjuntural, i no estructural. Per consegüent, «proposa suspensions temporals d'activitat, sense que s'hagin de produir acomiadaments». L'Executiu va insistir en el fet que una declaració de servei públic de les connexions aèries de les Balears no implicaria una situació de monopoli, ja que totes les companyies podrien optar en concurs a l'adjudicació de les rutes. Segons el Govern, aquesta tesi està avalada per la UE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris