lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La zona de Yanko pot acollir un centre comercial de 4.000 metres

L'interès general, modificat l'any 89, també permet un poliesportiu

Els voltants de l'emblemàtica fàbrica de Yanko podrien convertir-se en un complex que inclouria un centre comercial i un poliesportiu. Aquestes són almanco les amples possibilitats que ofereix el pla d'urbanització de la zona industrial ubicada vora la carretera de Palma i que no es va arribar a acabar mai de desenvolupar. La recent compra de les instal·lacions per part de l'empresa Dos Perellons podria obrir ara una porta a aquest projecte. De tota manera, des de l'empresa licorera només s'ha manifestat interès per recuperar l'ús de la fàbrica per tal de reconvertir-la en destil·leria. Per això serà necessari fixar un canvi d'ús a la normativa municipal.

La fàbrica de Yanko es va construir els anys 70 en sòl rústic gràcies a un interès general concedit des del Govern central. L'any 89 la Comissió provincial d'urbanisme va autoritzar una ampliació a favor de l'empresa Red Comercial del Calzado S.A. La major part emperò es quedà en els plànols. Segons la documentació que obra en mans de l'Ajuntament d'Inca, vora la fàbrica es podria construir un centre comercial i social de més de 4.000 metres que inclouria dues zones d'aparcament amb un total de quasi 8.000 metres.

També es preveu una zona per a equipaments esportius de 12.400 metres de manera que la urbanització prevista afectaria 45.198 metres. En el cas que l'empresa Dos Perellons hagués volgut continuar amb l'activitat de calçat, hauria pogut envestir tota la urbanització només demanant la pertinent llicència a l'Ajuntament. De fet, l'equip de govern popular veu amb bons ulls la recuperació de la fàbrica i fins i tot la seva ampliació, ja que no s'han exhaurit els metres edificables prevists a l'interès social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris