lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Preveuen una allau d'expedients de regulació de feina a les aerolínies

Eivissa i Menorca seran les illes més afectades durant l'hivern

L'inici aquest diumenge de la programació d'hivern de les companyies aèries ha posat de manifest la delicada situació financera i empresarial per la qual travessa el sector aeronàutic espanyol. La reducció de freqüències, rutes i anuncis de regulacions de feina previstes per als propers dies ha provocat l'alarma a l'Executiu que presideix Francesc Antich, que avui donarà a conèixer les propostes del Govern per afrontar aquesta situació.

El Govern, a la vista de les notícies procedents de les diferents companyies aèries, preveu una gran allau de regulacions de feina a Ibèria, Spanair i Air Europa, que afectaran un ampli col·lectiu de treballadors de les Illes. Aquesta conjuntura adversa es veurà acompanyada amb noves reestructuracions de les programacions de les companyies aèries, que tindran una major incidència en el trànsit interinsular, atès que l'esmentat mercat quedarà en mans d'Air Nostrum, d'això que Eivissa i Menorca són els grans perjudicats de la reestructuració que han realitzat en els darrers deu dies totes les companyies aèries.

El grup Globalia donarà a conèixer avui al comitè intercentres d'Air Europa les opcions de futur de la companyia Air Europa Express i els canvis que s'introduiran a Air Europa per optimitzar flota i recursos. Spanair, de la seva banda, a la vista de com estan evolucionant els esdeveniments, ha introduït retallades en la seva programació i el passat divendres decidí la destitució del director general comercial de la companyia, Luis Dans, que la passada setmana es reuní amb el conseller Francesc Quetglas i el director general de Transports, Joaquín Rodríguez, per donar a conéixer els canvis prevists per a l'hivern.

El director general d'Economia, Antoni Montserrat, que abans d'ocupar l'esmentat càrrec duia un despatx d'assessoria laboral que s'ha encarregat de tots els expedients de fallides i suspensions de pagaments de companyies aèries des del 1988, any en què tancà Spantax, afirma que tots els esdeveniments que s'estan vivint a les Illes demostren que «deixar en mà del lliure mercat la comunicació aèria de la nostra comunitat és un autèntic acte d'irresponsabilitat. Els poders públics tenim l'obligació de garantir als ciutadans de les Illes aquesta cobertura. Així mateix, el que és evident és que no es pot demanar a les empreses privades actes d'altruisme que posin en perill la seva viabilitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris