algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Govern donarà a conèixer el Magrib per «calmar tanta histèria»

La campanya comptarà amb una inversió de 22 milions al Rif

La Direcció General de Cooperació de la Conselleria de Benestar Social del Govern de les Illes Balears posarà en marxa una campanya per donar a conèixer el Magrib a les Illes Balears. «Fa estona que hi feim feina, però ara anirà molt bé per calmar tanta histèria. Ara és més important que mai conèixer aquesta cultura per entendre-la i fins i tot estimar-la», assenyala el director general de Cooperació, Llorenç Pons.

El cap de servei de Cooperació, Pep Quevedo, afegeix que aquesta campanya de sensibilització també té una altra finalitat, «que la població entengui la importància de les inversions que el Govern de les Illes Balears fa comptes dur a terme a la zona del Rif, d'on provenen la majoria de magribins que viuen a les Illes». Enguany, l'Executiu balear té intenció d'invertir 22 milions de pessetes en tres projectes concrets que es desenvoluparan en tres municipis del Rif: un va adreçat a la inserció laboral de joves; un altre està destinat a la creació de centres de formació de dones; i l'altre, a la construcció d'instal·lacions per al soc d'un municipi del Rif. Aquests projectes també es començaran a desenvolupar a partir del proper mes de novembre.

Mentrestant, a les Balears es posarà en marxa la campanya per donar a conèixer el Magrib. En principi, aquesta iniciativa anirà dirigida a les escoles d'adults, «pel fet que s'hi agrupen col·lectius que es troben fora del sistema educatiu reglat i que a més tenen un amic, un veí o un company de feina magribí, i també perquè molts de magribins estan matriculats en aquestes escoles d'adults», explica el cap de servei de la Direcció General de Cooperació, Pep Quevedo.

La campanya inclourà tallers, mitjançant els quals s'intentarà acostar la vida quotidiana del Magrib als ciutadans illencs. Així, hi haurà tallers de cuina i també altres en què s'ensenyarà la tècnica per pintar-se amb gena, i per a això s'hi convidarà gent del Magrib. En total, està previst que es desenvolupin 40 tallers. Cooperació començarà per posar-los en marxa a Formentera, després a Eivissa, Menorca i, per acabar, els durà per desembre a Mallorca. Els tallers es desenvoluparan a Palma i també en dos pobles de la Part Forana, a Muro i a Porreres, on hi ha molt d'interès per la qüestió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris