algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La Pimem tem una caiguda de les vendes de Nadal

El sector dóna per segur que el negoci caurà per la crisi que pateix la indústria turística

41244

Antoni Gayà, secretari territorial de PIMEM alerta sobre la crisi.

Els comerciants de la Petita i Mitjana Empresa de Palma estan molt preocupats per com pot influir el conflicte d'Afganistan i els atemptats de l'11 de setembre a Nova York sobre les vendes de la campanya nadalenca. Tot i que en un principi sembla estrany que conflictes tan allunyats de Mallorca puguin tenir una resposta immediata sobre el comerç illenc, Antoni Gaya, secretari territorial de Pimem, explica que «la crisi s'ha centrat de forma molt específica sobre el sector turístic i inevitablement ens afectarà, perquè és el recurs econòmic principal de l'Illa».

Gayà creu que «en aquest moment el vuitanta per cent de la població illenca viu directa o indirectament del turisme, un monocultiu econòmic. Tots hem vist com els atemptats a les torres bessones han afectat les companyies aèries i els grups comercials associats. Aquí la crisi és inevitable, perquè la crisi de les companyies aèries internacionals també repercuteix sobre les estatals. La guerra d'Afganistan no ha fet res més que incidir en aquesta crisi. Els acomiadaments també arribaran a Mallorca, perquè el sector turístic ha aprofitat aquesta crisi per fer acomiadaments que tenien prevists des de feia temps. Evidentment, quan una persona perd la seva feina en el darrer que pensa és en fer compres i regals per Nadal».

Fins al moment els comerciants no han decidit si pensen fer cap mena de campanya específica per potenciar les compres de Nadal en un any que es presenta complicat «una vegada més per les nombroses obres que s'estan executant a la ciutat». «Clar, ara s'ajunten dos factors que són molt importants per als nostres comerciants: la repercussió sobre el poder adquisitiu dels clients potencials i l'estat dels nostres carrers, que en moltes de zones continuen encara en obres i sobre els quals els ciutadans no tenen gaire informació».

Malgrat tot, encara hi ha una mica d'esperança per als comerciants, que és que en aquest moment les repercussions de la guerra d'Afganistan no seran tan grans com les previstes. «Hem de tenir en compte que el conflicte ha començat fa poc, en el darrer trimestre de l'any, i hi ha molta de gent que és a l'expectativa. Seria molt pitjor si la guerra hagués començat abans de l'estiu passat». En un altre ordre de coses, s'ha de destacar que la Pimem està treballant per tal de fer un estudi de les pèrdues causades als comerciants de les diferents zones de Palma a causa de les obres. «És un treball complicat, però esperam tenir-lo llest abans de final d'any. El que és cert és que en rebaixes ho hem notat molt, ha estat una campanya molt difícil».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris