algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

«Prou d'abocaments al Torrent Solleric»

Més de 300 persones es manifesten contra Lavanderías Diana perquè amolla aigües tòxiques

34094

Els manifestants escridassaren amb força la sortida dels camions amb xiulets.

L.P.

Les portes de les instal·lacions de l'empresa Lavanderías Diana, a Consell, reberen ahir la visita de més de 300 persones convocades per l'agrupació ecologista Gadma per manifestar-se en contra dels abocaments incontrolats d'aigües tòxiques al Torrent Solleric provocats per l'activitat d'aquesta empresa.

Els manifestants es queixen des de fa temps d'aquests abocaments al torrent «amb evident complicitat política, ja que es considera que el paper de la comarca del Raiguer dins el projecte de planificació illenca és el ser un excusat de l'enriquiment de la Ciutat i el litoral», segons es va llegir al comunicat de protesta. A la manifestació acudiren veïns no tan sols de Consell, sinó també d'altres pobles per on transcorre el Torrent Solleric i que es veuen afectats pels abocaments, com Biniali i Sencelles.

Un dels objectius de la protesta és exigir que «es decreti la suspensió d'aquesta activitat industrial fins que es reparin tots els seus efectes», segons explicà Bernat Fiol, portaveu de Gadma, que espera «pressionar l'empresa perquè realitzi la inversió que faci falta en tecnologia per evitar la contaminació del torrent». Els manifestants protestaren amb xiulets i pancartes durant més d'una hora davant les portes de l'empresa i escridassaren amb força els camions que sortien de les instal·lacions.

Gadma ja s'ha dirigit en diverses ocasions a diferents institucions per acabar amb els abocaments i la pròxima setmana tenen previst reunir-se amb la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, per explicar-li la situació «i li portarem una mostra de les aigües del torrent perquè en conegui la seva mala qualitat», afirmà Fiol. Els batles de Consell i Sencelles, Joan Bibiloni i Josep Aloy, han mostrat en els darrers dies el seu suport a Gadma per aturar els abocaments al Torrent Solleric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris