muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

La guerra d'Afganistan i els efectes sobre els nins arriben a les escoles

El Govern, l'Escola de Mitjans Didàctics i l'STEI la duen cap als joves

La guerra de l'Afganistan i els efectes sobre els nins i nines que habiten el país ja poden ser apresos pels alumnes de les escoles de les Balears. Gràcies a l'Escola de Mitjans Didàctics, a la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear, i al Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament-Intersindical de les Illes Balears, tota una exposició fotogràfica i unes unitats didàctiques sobre els conflictes bèl·lics i un dossier amb les darreres informacions sobre la guerra de l'Afganistan ja poden ser utilitzats pels col·legis i instituts de les Balears.

De fet, tretze centres educatius de tot Mallorca ja han sol·licitat a l'Escola de Mitjans Didàctics aquest material, segons confirma Elena Martínez, coordinadora d'aquest i altres projectes relacionats amb la cooperació. L'atractiu del material és, per una part, l'actualització amb la inclusió de documents de la guerra de l'Afganistan i les conseqüències dels bombardeigs dels Estats Units. Però, el projecte va més enllà i inclou una exposició fotogràfica de l'organització humanitària Save the children (Salvem els al·lots).

En total són 33 fotografies de 13 països diferents i altres tants conflictes bèl·lics i les seves conseqüències. Els retrats, a més de tenir un transfons social, són de gran qualitat artística. De fet, alguns dels fotògrafs que han participat en l'exposició col·laboren amb la revista Geo o amb el New York Times, a més, d'altres que també fan feina per diversos mitjans de comunicació de prestigi a tot Europa. A més, entre els conflictes retratats s'inclouen alguns molt familiars, com el del poble saharià contra el Marroc.

Segons Martínez, «l'exposició pot quedar a les escoles entre dues i tres setmanes, i va acompanyada d'unes unitats didàctiques i d'uns vídeos dirigits als diferents nivells d'educació perquè els professors puguin seguir una línia. Aquestes unitats intenten sortir de l'habitual i ser engrescadores, i volem aconseguir, d'una manera lúdica, que el tema sigui d'interès als alumnes». La coordinadora dels projectes assegura que «el material el pot fer servir des de nins de 5 anys a al·lots de 18, però normalment ens ho demanen per a primària».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris