algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Els islàmics diuen que la yihad és una lluita en defensa de la família

«A Mallorca també venim a fer la guerra santa, però contra la fam»

Els immigrants musulmans han vingut a les Balears a fer «la guerra santa contra la fam», segons afirma Afkir Abdellah, que parla en nom de l'Imam i de la resta de la comunitat islàmica d'Inca. La yihad islàmica no només té un caire bel·licós, és més, aquest vessant únicament s'adopta quan el país ha entrat en guerra. És per això que els magribins i els senegalesos musulmans que viuen a Inca expliquen que «la guerra santa pel poble conquistat és el deure d'ells amb la seva família. Però també lluita en una yihad tothom que surt de la seva terra per mantenir els seus fills, això també és una guerra santa».

I en aquest cas en concret, la mort a les Balears d'aquests pares de família i d'aquests joves que abandonen casa seva i passen mil i una penúries per arribar a la Península i d'allà fins aquí, i que travessen el Mediterrani amb pasteres, en definitva, jugant-se la vida per mantenir la família, idò aquestes morts són molt meritoses. Afkir Abdellah afirma que tenen tant de mèrit que les persones que moren arriben primer al paradís. «Els que vénen aquí a fer feina per millorar el nivell de vida de les seves famílies també passen per una guerra».

Afirmen que la fe els ajuda a «combatre tota la desesperació. Si estàs malalt i ets creient, véns a adorar el Déu i et consoles; si la persona que ve aquí no troba feina i està molt deprimida perquè les coses no li van com voldria, ve a adorar el Déu i diu que tot això ja passarà, i la gent que no té fills no es desespera, pensa que el Déu no els ha volgut donar successió i es consolen».

Tant l'Imam com la resta de la comunitat islàmica afirmen que la seva reunió del divendres (que és molt més multitudinària) només té un sentit: adorar el Déu, «és l'única causa, una altra cosa és la política i nosaltres no volem jutjar la situació actual. Els musulmans som gent pacifista, estimam tot el món que ens envolta, els mallorquins i també els peninsulars». Amb aquesta resposta eviten entrar a fer una valoració de la situació internacional que es viu actualment. No acusen els EUA ni defensen Bin Laden, ni a la inversa, simplement s'abstenen de fer valoracions polítiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris