algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Un 13 per cent dels receptors del salari social són extracomunitaris

La majoria, prop d'un 80%, són dones i quasi la meitat, un 47'2%, majors de 46 anys

Ara com ara, un 13 per cent de la mitjana dels 233 receptors del salari social (RMI) a Mallorca són residents procedents de fora de la Unió Europea (UE), segons dades facilitades pel Consell Insular de Mallorca (CIM). Tot i que aquest col·lectiu encara és una petita part del total de receptors del salari social, la seva representativitat dobla de llarg la que té en el total de la societat mallorquina, on són menys d'un 5 per cent. Precisament, el regidor de l'Ajuntament de Palma, Antoni Nadal, va assegurar que «l'any passat hi va haver 399 peticions de salari social només a Palma, una xifra molt superior a la d'altres anys i que està en constant augment, tant a causa de la popularització de la renda mínima d'inserció, com de l'augment del nombre d'immigrants procedents tant de la Península com d'altres bandes».

Així i tot, segons Francesca Miralles, de Caritas, «en l'actualitat, a primera vista, la gent a la qual nosaltres tramitam el salari social és tant d'aquí com de fora», i assenyala que al voltant d'un 50 per cent dels receptors són nous immigrants, i l'altra meitat ja estaven arrelats aquí. Una altre factor que serveix per conèixer el perfil dels receptors del salari social és que segons la Fundació Deixalles, que té integrades diverses desenes de beneficiaris de la renda mínima, «onze dels 33 que participen amb nosaltres són estrangers», assenyala Miralles.

Tant el CIM com Cort varen coincidir ahir a assenyalar que el nou decret, que disminueix de dos anys a sis mesos el temps de residència necessària a les Balears per demanar el salari social, farà que augmenti el nombre d'immigrants peninsulars, europeus i extracomunitaris que es beneficiïn del salari social.

D'altra banda, segons dades d'un estudi del CIM del 1999, el més complet realitzat fins ara, un 78'1 per cent dels receptors del salari social són dones i de les quals un 41'4 per cent tenen entre 26 i 35 anys, mentre que entre els homes un 47'2 per cent tenen entre 26 i 35 anys. Aquestes dades coincideixen amb les estimacions actuals de Caritas. Finalment, ressenyar que la majoria de beneficiaris participa en cursos de formació de Caritas, Deixalles, Cort i el CIM.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris