nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

El Govern balear nega que la crisi mundial afecti el sector turístic

El FuturAlcúdia analitzà les conseqüències de l'11 de setembre

«Encara que es visqui un moment d'incertesa, no es pot afirmar que la crisi mundial tengui uns efectes negatius per al turisme de les illes. En aquest moment, les repercussions són bàsicament psicològiques». Aquesta ha estat una de les conclusions que han extret alguns dels responsables de l'economia balear, que ahir participaren en les jornades FuturAlcúdia 2001.

Per analitzar la futura situació econòmica s'assegueren a la mateixa taula el director general d'Economia del Govern, Antoni Montserrat, el vicepresident de la Federació Hotelera, Ignasi Esteve, el director de màrqueting de la companyia Air Europa, Gerardo Ariño i el secretari d'Aviba, Jaume Bauzà, entre altres.

Antoni Montserrat va presentar una sèrie de xifres que demostren que, de moment, els fets de l'11 de setembre no han afectat l'economia balear ja que abans hi havia símptomes de ralentització. Segons el director general d'Economia, el mes de juliol les contractacions en el sector del transport aeri experimentaren una disminució del 3'4% respecte de l'any anterior i el sector hoteler era quatre punts per sobre el 2000. El 30 de setembre el sector aeri caigué un 3'5%, mentre que l'hostaleria va créixer un 1% respecte de l'any anterior.

Per la seva banda, Ignasi Esteve afirmà que els atemptats de l'11 de setembre han causat «una congelació de les reserves, cosa que provocarà que enguany la planta hotelera avanci el tancament de la temporada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris