lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Inaugurada la nova estació d'autobusos de Palma

S'ubica al carrer Eusebi Estada en un edifici emblemàtic restaurat

El president del Govern, Francesc Antich, inaugurà ahir la nova estació d'autobusos de Palma, ubicada al carrer Eusebi Estada, i defensà la necessitat de potenciar el transport públic, com a element d'integració social i econòmica dels habitants de Mallorca. El president del Govern agraí a l'Ajuntament de Palma les facilitats que ha donat per executar l'obra i destacà que es tractava d'un servei molt esperat, atès que la gent havia d'esperar fins ara en el carrer per prendre l'autobús.

Entre altres personalitats, a la inauguració assistiren a més la tinent de batle de l'Ajuntament de Palma, Carme Feliu; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; i el conseller d'Obres Públiques, Francesc Quetglas. Aquest darrer destacà, a més, que la inauguració de l'estació serà el primer pas per donar un impuls definitiu al transport públic a les Illes. Quetglas destacà que aquesta obra s'ha realitzat en un edifici emblemàtic, després d'una acurada rehabilitació.

La inversió total per a la realització d'aquesta infraestructura és de 300 milions de pessetes i, amb la seva inauguració, s'ha aconseguit agrupar en un espai únic les línies de transport regular que uneixen Palma amb la Part Forana. El conjunt de l'estació està formada per tres àrees diferents que formen l'esplanada d'aparcament dels autobusos, l'edifici Màquina Fixa i l'edifici d'usuaris de l'autobús.

Quant a l'edifici conegut com Màquina Fixa, es tracta d'una construcció històrica, d'uns 123 metres quadrats, que rep el seu nom de la màquina de vapor estacionària que guarda al seu interior. Es preveu que aquest edifici sigui rehabilitat com a restaurant i cafeteria, i tindrà una superfície de 600 metres de terrassa i pas de vianants. S'hi conservarà la màquina fixa com a decoració.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris