muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Govern i consells pacten un «marc estable» per al finançament insular

Munar qualifica la nova llei de «gran passa per l'autogovern»

El president Antich i les presidentes dels tres consells insulars manifestaren ahir la seva satisfacció per l'aprovació de la Llei de Finançament de consells insulars, que estableix amb criteris objectius els recursos econòmics que la Comunitat Autònoma haurà d'assignar a aquestes institucions. La llei recorre a una complicada fórmula matemàtica que considera per a la seva actualització tant l'IPC com el Producte Interior Brut. La fórmula incorpora com a variable la població de dret, la població fluctuant, la necessitat de despesa, les competències transferides i un coeficient de doble insularitat per a Formentera.

Una de les principals novetats del sistema, que tindrà una vigència de tres anys, és la creació d'un Fons de Compensació Interinsular. El president Antich recorda que aquesta llei estava pendent des del 1898, i destacà que en la seva elaboració han prevalgut els criteris de d'autonomia, de suficiència financera i de solidaritat. Així, la partida pressupostària que l'Executiu destinarà l'any que ve als consells serà de 7.527 milions de pessetes.

Maria Antònia Munar avaluà el nou sistema de finançament com a «passa molt important per l'autogovern» i destacà la importància de saber per endavant quins seran els recursos disponibles de què es disposarà cada any. No obstant això, Munar afirmà que «els recursos són sempre insuficients» per a les necessitats que es volen atendre. Feta aquesta observació, Munar volgué donar l'«enhorabona» al Govern.

Joana Barceló, presidenta del Consell de Menorca, celebrà la creació d'«un marc estable i suficient», que obre «un camí que ja no té tornada enrere». Pilar Costa, del Consell pitiús, destacà el fet que la llei contempli la doble insularitat de Formentera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris