nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

La Vall de Sóller organitzarà cada any una Fira de l'oli d'oliva

La promouran el Govern, les tafones i els ajuntaments de la zona

La Vall de Sóller tendrà a partir d'enguany una Fira de l'oli per reivindicar la capitalitat de la indústria agroalimentària de l'oli d'oliva ja que a la Vall es fa actualment el 80% de l'oli de les Balears. L'oficina de la CDEIB de la Vicepresidència i Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria, els ajuntaments de Sóller i Fornalutx i les dues tafones de Sóller, Can Det i la Cooperativa, són els impulsors d'aquesta fira que enguany es celebrarà dels dies 13 a 16 de desembre amb el títol de «Primeres Jornades de l'Oli Novell».

Segons el responsable de la CDEIB a Tramuntana, Miquel Gual, aquesta primera fira «està adreçada sobretot al públic de fora de la Vall que sent un gran interès per l'oli i l'olivar, però que desconeix molts dels aspectes d'aquesta activitat tradicional». La fira comptarà amb una sèrie de conferències sobre diferents aspectes de l'oli d'oliva, culinaris, agraris i històrics, i es desenvoluparà entre Sóller i Fornalutx amb un mercat de productes relacionats amb el món de l'olivar de muntanya, una jornada de portes obertes a les tafones (que excepcionalment faran oli en diumenge), una visita a la tafona tradicional de Can Xoroi, recentment adquirida per l'Ajuntament de Fornalutx per fer-hi un Museu de l'Oli, la projecció de documentals sobre l'olivar i una exposició de fotografies sobre el mateix tema.

També hi haurà un concurs de dibuix que servirà per elegir el que representarà la fira d'enguany. Les dues tafones actualment en funcionament a Sóller fabriquen l'oli de forma diferent ja que una segueix el procediment tradicional i l'altra l'industrial. Segons els organitzadors això suposarà un atractiu més pels visitants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris