nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Majorica ha perdut 1.000 milions de pessetes en vendes durant tres anys

El descens de les xifres de negoci ha provocat un excés d'estoc als magatzems

Des que la multinacional Alpha Private Equity Group va adquirir el 100 per cent del capital de Perlas Majorica l'any 1998, la facturació en vendes ha passat de 7.000 milions de pessetes a tot just 6.000. Amb la qual cosa, l'empresa hauria arribat a perdre uns 1.000 milions de pessetes en concepte de vendes en tres anys. Aquesta reducció del volum de vendes s'ha traduït en un excés d'existències valorada en centenars de milions de pessetes en estocs.

La important caiguda de les vendes i l'acumulació d'estocs a la fàbrica de Majorica foren confirmades ahir pel cap de relacions externes de l'empresa, Javier Curtichs, el qual va afegir que «els darrers mesos s'ha agreujat pels atemptats als EUA, ja que Majorica ven els seus productes en quasi 90 companyies aèries d'arreu del món».

Tanmateix, la baixada de vendes, com també una quantitat de personal sobredimensionada, un equip directiu poc eficaç i els darrers esdeveniments mundials han abocat Majoria a un situació crítica amb un deute de 5.000 milions de pessetes.

Mentrestant, la direcció de Majorica està fent passes per aconseguir suport econòmic per part del Govern de les Illes. En aquest sentit, el vicepresident de l'Executiu autonòmic, Pere Sampol, va rebre ahir una representació de Majorica, la quals li va transmetre la delicada situació que travessa la indústria perlera. L'empresa es va comprometre a presentar la setmana que ve un pla de viabilitat per intentar reflotar Majorica. Ara, tot queda a l'espera d'aquest pla d'impuls corporatiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris