muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El pressupost de Cort per al 2002 baixa fins als 36.028 milions

L'Ajuntament deixarà d'ingressar 4.500.000.000 per la moratòria

El batle de Palma, Joan Fageda, i el tinent de batle d'Hisenda, Pedro Àlvarez, presentaren ahir els pressuposts de l'Ajuntament de Palma per al 2002. El pressupost propi de Cort puja fins als 36.028 milions de pessetes (216 milions d'euros), la qual cosa representa un 2'34% menys que el pressupost del 2001. El pressupost consolidat, és a dir, la suma del pressupost propi més el de les empreses i organismes municipals, puja fins als 59.199 milions de pessetes (356 milions d'euros), la qual cosa suposa un increment del 7'12 per cent respecte de l'any passat. Fageda destacà que no s'augmentarà la pressió fiscal i afegí que tampoc no s'incrementarà l'endeutament de Cort. A més, indicà que la moratòria urbanística provocarà una reducció dels ingressos, en concret, uns 4.500 milions de pessetes (26 milions d'euros) menys, repartits entre imposts indirectes, taxes i transferències de capital.

De les 18 àrees pressupostades, 14 augmenten la seva partida, registrant-se els majors percentatges d'increment a Acció Social (30'87%), Ocupació (17'7%) i Educació (15'17%). Només davalla el pressupost d'Urbanisme i Habitatge (-48'61%). Per la seva banda, Àlvarez destacà que els ingressos de Cort disminuiran en un 16%, compensant-se aquesta baixada amb majors ingressos gràcies a l'IBI, les instal·lacions de l'aeroport o l'actualització de l'IAE, entre altres coses. Àlvarez també assenyalà que les taxes creixeran, com a mitjana, per sota de l'IPC previst per al 2002.

Fageda assenyalà que el pressupost en Comunicació serà de 120 milions de pessetes, amb un creixement del 4%, i afegí que encarregà a l'esmentat departament un estudi per comparar les despeses en publicitat de Cort amb les de les altres institucions. Fageda assenyalà que a l'estudi es demanava un augment del pressupost per a Comunicació, «que finalment no s'ha produït», va dir, i acusà l'oposició d'actuar amb «hipocresia» sobre el tema de la publicitat. «El Govern i el Consell gasten més», va resumir.

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal del PSIB-PSOE a Cort, Antoni Roig, assenyalà que els pressuposts eren «continuistes i sense ambició», i assenyalà que en el proper ple demanarà informació sobre l'estudi de Comunicació en considerar que la finalitat del mateix era «partididista i electoral» i afegí, ja per concloure, que demanarà a Fageda «quines responsabilitats polítiques es pensen assumir per aquest afer». L'àrea més beneficiada en aquests pressuposts és la d'Acció Social, que incrementa la seva dotació en un 30'87 per cent. Aquesta pujada permetrà mantenir les actuacions del 0'7 per cent i incorporar equipaments.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris