lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Correus, «tranquil» sobre l'àntrax, just adopta mesures informatives

L'empresa Seur ha incrementat el control de les seves trameses

L'organisme de Correus i Telègrafs no ha pres, ara com ara, cap mesura excepcional per a la prevenció del bioterrorisme i s'advoca per la informació i la coordinació amb altres països. La raó és la tranquil·litat que tots els ens oficials aconsellen a Europa. Per la seva banda, l'empresa privada de repartiment Seur ha adoptat igualment la informació com a eina principal de prevenció, encara que el seu director al departament de màrqueting, Javier Arnedo, accepta que també s'han posat en marxa dispositius pràctics.

Pel departament de comunicació de Correus a les Balears, no existeix una alarma real a cap país europeu; això no obstant, s'han encetat «contactes amb operadors d'altres països, de manera que hi hagi coordinació per establir les mesures preventives» en cas que això sigui necessari. Un comunicat intern recorda als treballadors el protocol preventiu, no just pel risc d'atemptat biològic, sinó pel terrorisme convencional. Totes les trameses de Correus i Telègrafs passen un seguit de controls de seguretat "que per raons evidents no poden ser publicats" i, en casos de sospita fonamentada, es pot realitzar un estudi controlat de la carta o paquet, aixecant acte, atès que el correu ordinari és inviolable.

La tranquil·litat és el clima a Correus, i les fonts aconsellen el mateix als ciutadans: «Passen més cartes per les mans d'un carter que per les de qualsevol altre ciutadà... i nosaltres no patim». Precisament un volum més reduït de trameses i la inexistència de bústies ha afavorit que Seur hagi encetat mesures més concretes per prevenir el bioterrorisme. L'entrega dels paquets i cartes en finestretes suposa un control millor de les identitats dels remitents. Javier Arnedo afirma que en aquests casos immobilitzen el paquet i avisen la Policia.

Però Seur ja ha estat objecte d'atac terrorista en el passat i el seu volum de correus estrangers supera els nacionals, de manera que les mesures ja han estat preses. Els seus directius també afirmen que la situació és ara de tranquil·litat, a l'aguait d'una comunicació oficial per part dels ministeris d'Interior i de Sanitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris