algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Setién: «No sé si matar Bin Laden és la solució, la d'ETA és el diàleg»

L'exbisbe de Donosti demana l'acostament de la col·laboradora balear d'ETA Purificación Ródenas

Monsenyor José María Setién, bisbe emèrit de Donosti, ha estat a Palma per participar en una conferència organitzada pel Comitè de Solidaritat Illes Balears amb Euskal Herria. Setién respongué preguntes del públic i de Diari de Balears.

"Com vindrà la pacificació d'Euskadi?
"Lizarra en fou un referent. Ara hi va haver precipitació per part d'ETA i immobilisme per part del Govern central... La situació actual no convida a pensar en un diàleg immediat, coincideix amb una nova percepció del terrorisme després de l'11 de setembre. Jo no sé si el terrorisme internacional es resoldrà matant Bin Laden, però el problema basc es resoldrà dialogant sense dogmatismes.

"Per què pensau que ETA no ha matat cap membre de l'Església?
"No sé dels altres, però jo dic el que pens. De totes maneres, si ETA qualque vegada pren aquesta decisió, s'hauria d'atendre a les conseqüències.

"És el referèndum la solució?
"El referèndum consultiu pot solucionar el conflicte, el que no em sembla correcte és que es parli d'un referèndum executiu.

"Què opinau de les afirmacions de Xabier Arzalluz?
"Arzalluz moltes vegades fa afirmacions més de míting que d'altra cosa. Ara, no és l'únic que utilitza aquest to. Al govern de Madrid, hi havia un ministre que també se sortia de to.

"Pel que fa a les Balears, quin suport mereix la mallorquina Purificación Ródenas i la seva família?
"Hem de reduir el patiment del germà, i això significa acostar la presonera a la seva família, que no és cap altra cosa que complir la llei.

"És possible convèncer la Meseta de la necessitat d'un Estat plurinacional?
"Bé, haurem de fer un esforç.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris