algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La comunitat de regants cedirà a la Sala l'excedent de ses Fonts Artigues

L'Ajuntament i aquest col·lectiu negocien envers l'aigua després de molts anys de distanciament

La comunitat de regants i l'Ajuntament d'Alaró han establert negociacions per tal d'estudiar la possibilitat que la comunitat cedeixi el cabdal sobrant de ses Fonts Artigues que passaria a distribuir-se mitjançant les canonades de la xarxa municipal. L'Ajuntament, que actualment rep aigua de la comunitat durant un dia a la setmana, podrà d'aquesta forma aprofitar l'aigua sobrant del repartiment entre els regants «endemés de la que s'estalviarà per una millor distribució mitjançant la xarxa municipal», explicà el batle Josep Gomila (PSM).

La comunitat de regants s'encarrega d'abastir aigua als seus membres mitjançant les seves pròpies xarxes de distribució, una de primària i una altra de secundària. A canvi de la cessió d'aquest sobrant cada un dels regants titulars que demani rebre aigua de la xarxa municipal tindria un descompte a la factura d'aigua segons el temps de rec al qual tenen dret en funció del reglament de la comunitat.

A la darrera assemblea de la comunitat de regants es va aprovar per àmplia majoria establir negociacions amb l'Ajuntament per prendre aquesta mesura durant un període de prova de dos anys. «Sempre hem estat a disposició del poble i quan la xarxa municipal ha necessitat aigua sempre l'hem abastida», explicà el president del comunitat de regants, Bartomeu Homar.

A part d'aquesta negociació en referència al sobrant d'aigua de ses Fonts Artigues, per part dels responsables municipals hi ha la intenció de negociar amb la comunitat de regants altres aspectes de la distribució de l'aigua, com per exemple que la distribució de tota l'aigua de ses Fonts fos de gestió municipal perquè consideren que això permetria un millor abastiment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris