algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

A les Illes Balears ja hi ha 140.000 cans

Aquesta estimació la realitzen des del Col·legi de Manescals, on han censat prop de 70.000 cans

La campanya que el Col·legi de Manescals, juntament amb la Conselleria d'Agricultura, ha duit a terme a les Balears, perquè els propietaris de cans els identifiquin, ha posat de manifest que aquests animals de companyia ja ocupen un paper important dins les llars illenques, com a mínim en nombre. I és que el setembre passat, en tot Balears ja hi havia 68.180 cans censats. En el que duim de mes, la xifra s'acosta a 68.700 de censats. No obstant això, aquest nombre, malgrat ser elevat, ni d'enfora s'acosta als càlculs realitzats pel secretari del Col·legi de Veterinaris, Vicenç Busquets, del que és la població real de cans que habita a les Illes. Busquets la situa, i això tirant pel caire baix, entorn de 120.000 o 140.000.

La cosa certa és que des que entrà en vigor l'Ordre del conseller d'Agricultura, Comerç i Indústria del 21 de maig de 1999, que regula la identificació dels animals de companyia a les Illes Balears, s'han censat a Mallorca 55.251 cans; a Menorca, 6.656; i a les Pitiüses, 6.273. Destaca el cas particular de Palma, on han regularitzat 21.212 cans, això és, un 31'11 per cent del total de gossos censats a les Balears.

La gerent del Col·legi de Manescals, Maria Antònia Garau, és qui comenta els sorprenents beneficis del xip. Explica que, malgrat fer relativament poc temps que els cans de les Balears duen el xip instal·lat "no s'ha d'oblidar que va ser el novembre del 1999 quan s'inicià la campanya per conscienciar els ciutadans de les Balears" el col·legi ja ha aconseguit retornar el 64 per cent dels animals que s'extraviaren. Així, de les 825 notificacions de pèrdua registrades, el col·legi ha aconseguit trobar el propietari de 525 cussos.

Ara només hi ha 300 animals que esperen a la canera municipal de Son Reus, o en altres d'ubicades a la Part Forana, retornar a casa seva o que algú els adopti perquè, com explica Garau, «aquests 300 cans no es poden considerar com a fracàs, ja que molts no duen el xip i altres el duen d'altres comunitats autònomes, i els lectors de les Balears no els identifiquen». El Col·legi de Veterinaris és qui gestiona el banc de dades, i a més mantenen un tracte directe amb la canera municipal de Palma, a Son Reus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris