muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Cort indemnitzarà una família per perjudicar la salut del seu fill

És propietari d'un solar que filtra aigua a un edifici

El Tribunal Superior de Justícia ha reconegut el dret d'una família de Palma a ser indemnitzada per l'Ajuntament a causa dels perjudicis ocasionats a la salut del seu fill petit. També haurà de pagar un matalàs de bres i els danys derivats de la inutilització de dues habitacions del seu pis des del 10 d'abril del 1996 fins al moment en què acrediti que ha realitzat les obres necessàries per resoldre el problema. El TSJB ha apreciat responsabilitat de Cort per les filtracions d'aigua d'un solar de propietat municipal situat al carrer Esparteres, que el Consistori explicà per l'esbucament d'una finca construïda amb anterioritat.

La propietària de la casa afectada sol·licità l'abril del 1996 la reparació de l'avaria. Un any després, el març del 1997, el marit reiterà la petició de realització de les obres fixades per un empleat municipal del departament de Manteniment que figuraven en un full manuscrit, l'import de les quals era de 727.545 pessetes. A més, aportà fotos dels danys de l'habitatge, un informe realitzat per un arquitecte i l'acte de la Inspecció de Sanitat del Govern del febrer del 1997 que avalava «els signes evidents d'humitat, amb presència de floridures que han envaït el matalàs del bres situat devora la paret».

El maig del 1997, el ple de Cort va cedir aquest solar al Patronat Municipal de l'Habitatge, al qual s'havia de dirigir la família per solucionar el problema. Davant la manca d'interès per part de l'Ajuntament, i el rosari d'una Administració a l'altra, la família decidí posar el cas en mans de la justícia. El juliol del mateix any, l'advocada dels afectats presentà una reclamació de responsabilitat patrimonial demanant l'execució de les obres, i advertint que sol·licitaria una indemnització «pels danys físics i morals» de les malalties patides pel seu fill.

El Patronat envià la reclamació a l'Ajuntament, «perquè no gestionava el solar». Des de llavors, i fins el dia d'avui, encara no s'han realitzat les obres pressupostades per Manteniment. El Tribunal Superior rebutja en la sentència les tesis de Cort en el sentit que alguna vegada existís un edifici en el solar que s'hagués esbucat. «El 1975 comprà el solar i no hi ha demostrat cap demolició ni, en tot cas, cap reclamació a l'antic propietari, raó per la qual intenta defugir la seva responsabilitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris