nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Iberia es retirarà de Balears si els vols es declaren d'interès públic

El seu director, Enrique Donaire, diu que la mesura només beneficiaria una empresa

Iberia es planteja abandonar el seu negoci a les Balears si el Govern central accepta les peticions de l'Executiu autonòmic i declara els vols interilles o a la península d'interès general. El director general d'Iberia, Enrique Donaire, afirmà ahir, a les jornades empresarials que celebrà el Centre Universitari Ariany, que, si això succeeix, una sola empresa es benficiarà dels doblers públics i «les altres haurem de replantejar-nos la nostra posició al mercat».

Donaire comentà també que no veuen bé l'increment de taxes aeroportuàries que vol aplicar Aena i que representarien un creixement dels costos del 21% respecte de l'any anterior, en el cas concret d'Iberia uns 6.000 milions. «Som conscients que hem de pagar uns serveis, però esperam un creixement moderat» i «consideram que qui ha de pagar els serveis de seguretat a terra és l'Administració, no nosaltres».

Comentà que abans de l'11 de setembre ja havien experimentat una caigua del 30% en els vols xàrters que surten de Balears. Ara, arran dels esdeveniments, ja no els ha quedat més remei que posar-se «en marxa per minimitzar els efectes d'aquesta crisi en el nostre compte de resultats. Per això hem llançat un pla de contingència que ens permetrà reduir els costos i ajustar la nostra oferta a la demanda. Reduirem la nostra activitat al voltant d'un 11%». Això ve a ser de 2.800 a 3.000 llocs de treball.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris