lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Quetglas demanarà a Cascos que no apugi les taxes aeroportuàries

Insistirà que s'han d'incrementar els descomptes per als residents

El conseller de Transports, Francesc Quetglas, demanarà dilluns al ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, que no apliqui una pujada de les taxes aeroportuàries per no empitjorar la situació de les aerolínies i no es registri un encariment dels preus dels bitllets. Quetglas viatjarà a Madrid acompanyat del també conseller Joan Mesquida, d'Hisenda, i del portaveu del Grup Popular en el Parlament balear, José María González Ortea. El conseller insistirà que s'han d'incrementar els descomptes per als residents i que les connexions balears «en aquests moments d'incertesa» s'han de declarar d'interès públic.

Quetglas recalcà ahir que «avui per avui no hi ha anuncis formals que les aerolínies redueixin significativament la seva programació respecte de les Balears, però no ens atrevim a dir el que faran en el futur». El conseller afirmà que traslladarà a Cascos bona part de les reivindicacions del sector. Quetglas considerà que «no és el moment d'apujar les taxes aeroportuàries "Aena incrementarà la de seguretat, la d'aproximació i la de handling a partir de gener" perquè suposarà un increment de costs empresarials i una pressió sobre els preus».

A Quetglas també li semblà adient que Aena no cobri durant l'hivern els interessos per la demora del pagament de les taxes aeroportuàries. Quetglas troba que aquestes pretensions de les companyies evitarien tensions en els preus del transport, i anirien en benefici dels ciutadans.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris