muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'acusació accepta la designació d'Antoni Monserrat al cas Formentera

«Confiam totalment en el TSJB», afirmà Hernanz

L'acusació particular del cas Formentera, la Coordinadora d'Organitzacions Progressistes (COP), ha rebutjat la possibilitat de recusar el magistrat designat com a instructor, Antoni Monserrat, malgrat que arribà a la carrera judicial a proposta del Partit Popular en el Parlament. La diputada socialista eivissenca i presidenta de la Comissió d'Investigació del Parlament que analitzà les irregularitats detectades en el cens de Formentera en les darreres eleccions autonòmiques, Sofia Hernanz, afirmà ahir que «no tenim res a dir respecte del nomenament d'Antoni Monserrat». Hernanz afegí que «confiam totalment en la justícia i en la tasca que pot desenvolupar la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior».

Per la seva part, l'advocat de la defensa, Rafael Perera, manifestà que, a partir d'ara, el magistrat instructor haurà d'estudiar-se a fons l'exhaustiva documentació de set volumns que arribà la passada setmana al TSJB des del jutjat 2 d'Eivissa, on José Espinosa ha investigat els presumptes delictes de frau electoral i malversació de fons públics durant dos anys. A partir d'ara, Antoni Monserrat pot acordar noves diligències si considera que s'ha d'ampliar algún aspecte de la investigació, així com demanar noves declaracions o proves documentals que no consten actualment en el sumari.

Uaa altra possibilitat és l'arxiu del cas, encara sense que declarin els diputats del Partit Popular Josep Juan Cardona i Antoni Pastor, que foren imputats per la Fiscalia. Finalment, en el supòsit que puguin imputar-se persones aforades, com ara el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, i la diputada del Congrés, Rosà Estaràs, pot inhibir-se davant el Tribunal Suprem.

L'anomenat cas Formentera s'instruirà des del Tribunal Superior tot sencer, inclosa la peça que fa referència a la contractació de Maria de la Pau Segura, que ha donat nom a l'operació Mapau, per part de l'Institut Balear de Desenvolupament Industrial (Ibdi), organisme del qual era responsable l'exconseller Josep Juan Cardona, malgrat les intencions de José Espinosa que es disgregàs de la causa principal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris