algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Els apoderats de Raixa es mostren disposats a vendre la finca a Matas

El preu de 1.260 milions està damunt la taula de Parcs Nacionals

Un dels dos apoderats de la família propietària de Raixa, Emili Gené (l'altre és Francesc Ramallo), ha expressat a aquest diari la disposició a fer efectiva la venda de l'emblemàtica possessió a la Fundació Parcs Nacionals, del Ministeri de Medi Ambient. Gené no posà cap entrebanc, ni formal ni jurídic, perquè el Consell hagi cedit la seva opció de compra sobre la finca a la Fundació Parcs Nacionals. Aquest diari informava ahir de la reunió que mantingueren el dia anterior a Madrid la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, i el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, per tractar diverses iniciatives de caire mediambiental a la nostra Illa.

L'acord al qual s'arribà a un major grau de concreció fou precisament la cessió de l'opció de compra del Consell sobre Raixa a la Fundació Parcs Nacionals, que adquiriria la possessió per 1.260 milions de pessetes. La Fundació hi crearia una delegació a les Balears (l'únic parc nacional de la nostra Comunitat és el de Cabrera) i el Consell hi desenvoluparia activitats didàctiques i pedagògiques, principalment dirigides als escolars.

Davant un possible intent de rebaixa del preu «tancat» de 1.260 milions acordat pels nombrosos propietaris de Raixa per vendre la finca al Consell o a qui cedeixi la seva opció, Gené indicà que «qualsevol oferta de la Fundació Parcs Nacionals que suposi una variació a la baixa del preu establert serà estudiada, sempre que sigui raonable. Si la rebaixa és substancial, serà automàticament rebutjada. Si és, com dic, raonable, el que faríem els dos apoderats seria comunicar-la als propietaris i aquests decidirien, però en principi els 1.260 milions són inamovibles, ja que els titulars són nombrosos i un canvi del valor fixat podria complicar un nou acord».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris