algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Detectada una allau de cartes d'un estafador a empresaris mallorquins

Promet a les víctimes el 30 per cent de 9.000 milions a canvi d'unes condicions

Exministre de finances de Sierra Leona amb 50 milions de dòlars (9.250 milions de pessetes) disponibles per invertir en l'empresa del destinatari. Aquest és l'argument emprat per un possible estafador que està enviant cartes a diferents empresaris de Mallorca. La Policia Nacional de Palma s'ha adonat de l'existència d'aquestes cartes, les quals són enviades, via fax amb el prefix 2783, des d'una localitat de Sud-àfrica, i n'estan investigant la procedència pel seu caràcter sospitós.

El presumpte estafador fa arribar la carta al gerent o al director comercial de l'empresa en qüestió, a qui li proposa, en un to totalment confidencial i amb urgència, un negoci. A la missiva que ha arribat a mans de la Policia, el sospitós es presenta com l'exministre de finances de Sierra Leone i explica que «durant el temps de guerra vaig ser l'encarregat de comprar armes per valor de 50 milions de dòlars pel meu país. Per aquest motiu, aquests fons varen ser dipositats en efectiu a una caixa metàl·lica precintada i transferits a un compte bancari a l'espera de realitzar el pagament. No obstant això, mentre negociava al país venedor em vaig assabentar que el partit opositor del meu govern havia aconseguit el poder, per la qual cosa no em va quedar més remei que demanar assil polític al país sud-africà on sóc».

La Policia sospita que si bé la història és la mateixa a cada carta, el país que nomena deu ser diferent en cada ocasió. Igualment, el fet que sempre faci referència a zones que es troben en plena guerra impossibilita que l'empresari pugui comprovar la veracitat de les dades.

Creat el context, el possible estafador va al quid de la qüestió i planteja a l'empresari el projecte: «He pensat que el seu país és una meravella i m'agradaria dur amb vostè la seva empresa. Per poder fer la transferència dels doblers, però, necessit saber el seu nom complet i el seu número de compte i figurar com a beneficiari exterior dels doblers. A canvi de la seva amabilitat, li donaré el 30 per cent dels 9.250 milions de pessetes», conclou. Guanyada la confiança de l'empresari, el proper pas, segons sospita la Policia, és «buidar» el compte a l'empresari o demanar-li doblers amb algun pretext.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris